П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Спорт

Волейбол
Завершився волейбольний турнір за програмою 61-ї студентської Спартакіади університету. Перемогу у змаганнях виборола команда студентів факультету комп'ютерних наук, друге місце посіла команда геолого-географічного факультету. Фінальний матч між цими командами закінчився з рахунком 3 : 1 на користь команди ФКН. У складі чемпіонів грали В'ячеслав Бєлкін, Володимир Сидоренко, Дмитро Валентєєнко, Олександр Галич, Віктор Худяєв, Ярослав Мандриченко, Іван Сокуренко, Роман Кужим. У матчі за бронзові нагороди команда економічного факультету перемогла команду фізико-технічного факультету з рахунком 3 : 0 і посіла третє місце.

Бадмінтон
На спортивному комплексі НТУ «ХПІ» проходили змагання обласної Спартакіади «Здоров’я» серед працівників вищих навчальних закладів Харківщини з бадмінтону. У змаганнях брали участь дві команди нашого університету. Чемпіонами Спартакіади стала команда у віковій категорії 35-50 років, у складі якої виступали доцент медичного факультету Олександр Лукін, науковий співробітник ФТФ Станіслав Яковін та старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту Тетяна Мальцева. У молодшій віковій категорії команда університету посіла четверте місце.

Міні-футбол
Збірна команда працівників університету перемогла у змаганнях з міні-футболу за програмою обласної Спартакіади «Здоров»я» серед вищих навчальних закладів. У фінальному матчі наші футболісти виграли у команди Національної юридичної академії України з рахунком 8 : 4. За збірну університету грали Віталій Чернишов, Юрій Петренко, Віктор Родіонов, Юрій Дуднік (кафедра фізичного виховання та спорту), Сергій Литовченко (заступник декана ФТФ), Микола Луговий, Леонід Обидьонкін (ГГФ), Віталій Знак, Іван Гученко (спорткомплекс «Каразінський»)

Черліденг
Збірна команда університету з черліденгу посіла друге місце в обласній студентській Спартакіаді вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Срібні медалі чемпіонату у командних змаганнях в номінації «ЧЕР-ХІП-ХОП» отримала команда нашого університету, за яку виступали Ганна Альзоба, Тетяна Рижова (соціологічний факультет), Анастасія Дерека (факультет психології), Юлія Кузьменко та Маргарита Єлагіна (факультет іноземних мов), Яна Мунтяну (біологічний факультет) та Ірина Заєць (філософський факультет). У номінації «ЧЕР-ДАНС» виступали Вікторія Буркова (біологічний факультет), Анастасія Гревцева та Вікторія Василенко (філософський факультет), Яна Шафоростова (ММФ), Олена Кічу та Ольга Яшкіна (економічний факультет), Світлана Кулигіна (факультет іноземних мов), Олеся Телегіна та Ганна Дахновська (соціологічний факультет), Олена Толстолуцька (філологічний факультет). Тренує команду старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту, майстер спорту СРСР зі спортивної гімнастики Надія Володимирівна Авдасьова.

Естетична гімнастика
На першому етапі Кубку України з естетичної гімнастики, що проходив 4-6 березня у Києві, студентки першщого курсу факультету іноземних мов Олександра Козловські та Тетяна Череватенко посіли перше місце. Дівчата потрапили до складу національної збірної команди України і зараз готуються до участі у чемпіонаті Європи.

Рубрику веде М. ШАЛІМОВА.