Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

20 років незалежності

300 спеціалістів-геологів
Доц. Е.С. ТХОРЖЕВСЬКИЙ, завідувачя кафедри геології: «Ми підготували за роки незалежності 300 спеціалістів-геологів. Більшість із них працюють за спеціальністю. Що стосується моєї наукової діяльності, то людей, які займаються тим же, що і я, у світі десь 200. Ми вивчаємо мушлі. Цей розділ науки дозволяє визначити вік порід і допомагає нам розуміти, як розвивається життя на Землі».

Живу недаремно
Фіона КУДРЕВАТИХ, другокурсниця факультету іноземних мов: «Працюю над собою, роблю внесок у своє майбутнє і майбутнє своєї країни. Наприклад, я закінчила школу із відзнакою і навчаюсь на бюджеті в найпрестижному вищому навчальному закладі. Зараз головне для мене - не зупинятися на досягнутому і дійсно залишити щось після себе, щоб мої діти могли сказати з гордістю, що я прожила своє життя недаремно».

Навчаю дітей в школі
Наталья СТЕПАНОВА, випускниця соціологічного факультету: «Народилася, і тим самим підвищила кількість населення в Україні (посміхається).А взагалі, навчаю дітей в школі, пропагандую здоровий спосіб життя, проводжу профілактичні заходи щодо попередження антисоціальних явищ в школі, тобто вчу дітей бути кращими або щоб вони йшли до цього, тим самим роблю мізерний внесок в розвиток нашої країни»

Розмовляла Карина ЛИТВИНЕНКО, наш кор.