Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Березень-2011. Мить

Розум до Краси

Фінал традиційного в університеті конкурсу зібрав численних прихильників і вболівальників учасниць – 18 представниць факультетів. Переможцями і першими красунями і розумницями стали:

Олександра ЧУРИЛОВА,
міс університету,
міс Артистичність,
мех-мат
Ольга ПОЛЯКОВА,
1-а віце-міс університету,
міс Витонченість,
філологічний
Ніка САЛІЙ,
2-а віце-міс університету,
міс Грація,
радіофізичний факультет

Науково-практичний семінар

«Робота бібліотеки у відкритому інформаційному просторі» 29 березня відбувся у Центральній науковій бібліотеці. У програмі семінару працювали майстер-клас «Практична наукометрія», круглий стіл «Електронні архіви університетів - проблеми та рішення», круглий стіл «Бібліотечна адвокація - дія заради змін». Красуня і Розумниця-2011.

 

Читайте розповіді про найрозумніших і найпривабливіших дівчат Каразінського у наступних номерах газети.

 

Cтудентки соціологічного

ДЕЙНЕКО Олександра і КАЛАШНІКОВА Аліна перемогли на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт в галузі «Соціологічні науки». Олександра виборола І місце, Аліна – друге.

 

Студенти мехмату

Костянтин ДРАЧ та Ігор ПАРМАКЛІ перемогли на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з математики та механіки. Вітаємо з дипломом І ступеня - Костянтина (науковий керівник - завідувач кафедри геометрії, член-кореспондент НАН України, проф. О.А. Борисенко) та з дипломом ІІІ ступеня - Ігоря (науковий керівник - доц. С.О. Пославский, кафедри теоретичної механіки).

 

Марина БАЛИНСЬКА,

студентка геолого-географічного факультету стала призером Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з географії. У Волинському національному університеті імені Лесі Українки, де проходив ІІ підсумковий тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук в галузі наук «географія» п»ятикурсниця Марина завоювала дипломом ІІ ступеня. Наукові керівники - проф.. І.Г. Черваньов та О.С. Третьяков.