П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

20 років незалежності

На власному ентузіазмі…

Олександра КОЗЛОВСЬКА, першокурсниця факультету іноземних мов: «Можу лише сказати, що я відстоюю честь країни у спортивних змаганнях із естетичної гімнастики, є членом збірної України. І не отримую жодної матеріальної підтримки на дорогу і проживання під час змагань. Лише на власному ентузіазмі…»

 

Будувати власними силами

Проф. С. І. ПОСОХОВ, декан історичного факультету:
-Перш за все, незалежність України дала нам відчуття того, що сьогодення і майбутнє ми маємо будувати власними силами. Деякі негаразди, як загальнонаціонального масштабу, так і окремих людей, трапляються від нерозуміння цього факту. Дехто хоче, щоб ним керували, спрямовували в конкретному руслі, за нього вирішували. Але для мене свобода особистості, можливість творчо самореалізовуватися мають велике значення.

Проголошення незалежності України було для багатьох надією на краще, думалося, що хтось побудує державу нашої мрії. Насправді ж 20 років тому українцям була дана можливість для дії.

Період очікування змін надто затягнувся... Кожен має усвідомити, що свої інтереси слід захищати спільно з однодумцями, відстоювати власну позицію. Тоді прийде справжнє відчуття незалежності. Маю надію, що в українців ще є шанс зайняти гідне місце серед інших народів. Це досить реально, адже більшість населення – освічені, культурні люди. Також великі надії покладаю на молоде покоління, що воно стане рушієм позитивних перетворень.