П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Збирає друзів!


В санаторії «Ялинка» Зміївського району відбулося чудесне свято проводів зими. Цю соціальну акцію організував Студентський академічний сенат університету спільно з Харківським центром волонтерів та асоціацією «Діти і молодь – майбутнє України» для багатодітних та малозабезпечених сімей, молоді з функціональними обмеженнями та студентів університету. Усього захід об’єднав до 300 людей.
Розважальну програму розпочинає виступ волонтерського соціального театру «Дорогою добра». Веселі скоморохи Тімоха та Мітроха одразу оживляють публіку, приспану в електричці. Діти та студенти охоче беруть участь у різноманітних конкурсах та іграх. Найактивніші учасники та переможці отримують призи. Від десятиградусного морозця рятують запальні танці. Далі морозне повітря наповнюється смачним ароматом – на сцені з'являються величезні каструлі з гарячою кашею. Усі отримують по тарілці ситної страви, а охочі ще й додаткову порцію. Не забарилися й млинці! Смакоти вистачило на всіх!
Після обіду скоморохи оголошують церемонію прощання із зимою. Довго не хоче загорятися символ зими, створений із сухого очерету та соломи. Присутні підбадьорюють вогонь танцями та піснями: гори-гори ясно, щоб не згасло! Мабуть, зима ще затримається у наших краях…
Закінчується свято найвеселішою забавою – лазінням на стовп. Завдання не з простих! Довго хлопці не можуть дістатися до потрібної висоти, аби дотягтися до подарунка й швиденько сповзають донизу. Та після вдалого прикладу голови Студентського академічного сенату Олександра Чабана, справи пішли на краще. Окрім веселощів та забав, святкуючі мали змогу покататися верхи на конях, прогулятися хвойним лісом, просто насолодитися заміською природою.
О.ЧАБАН, голова Студентського академічного сенату:
- Задоволені обличчя студентів та гостей під час конкурсів і після свята свідчать про те, що захід пройшов добре. Шкода, що не вдалося повноцінно спалити опудало, і в цьому можна відчути натяк природи – зима ще продовжується!


Проводжали зиму студкори Т. ВАСИЛЕЦЬ, В. ЛАВСЬКА.