Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Романтична історія з науковим «хепі-ендом»


Відмінниця навчання з групи АЯ-52 факультету іноземних мов Катерина АХТИРСЬКА навчатиметься разом із своїм другом Валентином БАННІКОВИМ у престижному португальському Університеті Аогарве. Здається сама доля дала їй в руки щасливий лотерейний квиток: Валентин побачив оголошення на факультеті і запропонував разом взяти участь у конкурсі. Погодилася. Підготували документи. І … виграли! Обоє!
Валентин: «У конкурсі брали участь представники пострадянських республік. Для нас із Катею до сьогодні залишається загадкою, як нам поталанило пройти разом, обидва з одної групи, та ще й в один університет! Обирати можна було з трьох країн. Ми обрали Португалію за спеціальністю «загальна комп»ютерна лінгвістика». На другому місці була Греція , на третьому – Фінляндія.
- Катерина: «Освіта абсолютно безкоштовна. Університет оплачує квиток в один кінець, а також гарантує стипендію в 1000 євро. Щодо гуртожитку – буде видно на місці. Є також невеликі кошти на придбання наукової літератури.
Катю та Валентина щиро вітають з перемогою професори кафедри Вікторія Опанасівна Самохіна та Олена Іванівна Морозова. Вони переконані, що їхні вихованці достатньо підготовлені для навчання у такому престижному університеті і впораються із поставленими завданнями. Попереду навчання довжиною у 20 місяців…


О.БЕРХАНУ, Д.ЗЕЛЕНСЬКА, К.ЛИТВИНЕНКО,
першокурсники відділення журналістики.