Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Рейтинг знань

Вас вітає Болонья


Катерина ЯРЕМЕНКО, студентка економічного факультету у серпні почне пакувати валізи до Італії, в Болонью. Болонський університет, заснований ще у 1088 р. на 10 місяців стане її альма матер. Ще не знаючи своєї студентки найстаріший університет Європи бере на себе зобов»язання прийняти на себе всі витрати вихованки Харківського університету. До речі, це не перша подорож Катерини за кордон: вона вже тричі брала участь у програмі «Працюй і подорожуй» - трудилася в Америці, а заодно розвивала мовні навчики. Багато клопоту сьогодні у дівчини. Окрім підготовки до поїздки вона займається поточними справами п»ятого курсу: пише дипломну роботу «Дослідження та удосконалення збутової діяльності підприємства в умовах активізації ЗЕД» під керівництвом Г.О.Пересипкіної . У вільний час - обожнює фотографувати, співати, відвідувати театри та виставки. А в житті керується девізом: «Роби так, як хочеш, щоб чинили з тобою». У навчанні має три принципи: спостерігай, запитуй, читай! Удачі!


А.ПЕТРЕНКО, першокурсниця відділення журналістики.



Даринка ШАЛИГІНА,


вчорашня золота медалістка 47-ої харківської гімназії, нині четвертокурсниця-відмінниця історичного факультету, із вересня стане студенткою Берлінського університету, де здобуватиме ступінь бакалавра за спеціальністю історія образотворчого мистецтва. Мову опанувала ще влітку 2010, коли проходила курси в Німеччині, підтвердженням чого є сертифікат. На конкурс даної освітньої програми натрапила випадково і вирішила випробувати свої сили. Виконала всі умови програми, отримала рекомендаційний лист від професора з кафедри історії Росії, тепер розуміє, що правильно розставила пріоритети та вказала свою мотивацію до навчання за кордоном… І ось перемога.
Така поїздка на начання для Даринки дуже важлива. Але у планах Даші зовсім відсутнє відсторонення від батьківщини. Вона переконана, що здобуті знання повинні працювати на Україну. І своє майбутнє вона бачить тут, на своїй землі. А дана перемога стане ще одним трампліном до поставленої мети.


А.МИНЬКО, першокурсниця відділення журналістики.