П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Відгомін сесії

Результат є!


Нинішньої зимової сесії студенти факультету комп’ютерних наук показали результати значно кращі, ніж на попередній.
Л. В. ВАСИЛЬЄВА, заступник декана з навчальної роботи: « У нас дуже складні предмети, багато математики, особливо на початкових курсах. Якщо не складаєш математику, то маєш слабкі результати сесії в цілому. 62% на факультеті комп’ютерних наук отримують стипендію, це 193 студента, з них 40 отримують підвищену, а інші 153 – мають середній бал «4». Найкращими групами за результатами сесії на факультеті стали КСУ-41, КБ-21, КС-41, найкращими студентами – Юлія АРТЮХ (КСУ-41), Андрій БІЛЯЄВ (КС-11), Катерина ХОТКЕВИЧ (КС-11), Наталія МАРТИНЕНКО (КС-12), Євгенія ФЕСЕНКО (КС-12), Віталій ЯРКО (КБ-11), В’ячеслав БЄЛКІН (КС-51), Анастасія ГІРКА (КС-51), Володимир СИДОРЕНКО (КС-51). Відраховано на факультеті комп’ютерних наук 11 студентів, з яких п»ятеро з контрактної форми навчання.


М. ШАЛІМОВА.



Студентські обов’язки


П. Т. ГУСЄВА: «Ще з моїх особистих студентських років у мене залишилися спогади про сесію як найкращий період студентського життя. Цей період природним чином ставав додатком до канікул. Таке ж ставлення до сесії ми бачимо у більшості студентів факультету іноземних мов, тих студентів, які серйозно ставляться до залучення знань, умінь і навичок під час аудиторних занять. Це більшість студентів факультету».
Факультет іноземних мов не можна назвати легким щодо розумових навантажень, але те, що 112 студентів мають підвищену стипендію на факультеті, є гарним показником. Також серед кращих студентів - Олена КЛИЩОВА (ЯЯ-41), Марія КОНОНЕНКО (ЯФ-31), Катерина ГЛУШАК (ЯЕ-35), Дмитро ХАНЧИН (ЯА-44), Світлана КУЛИГІНА (ЯН-21), Тамара ЧАУКІНА (ЯЮ-21).
Відвідування занять, практичне засвоєння мовленнєвих навичок – специфіка факультету іноземних мов. Деякі студенти не спроможні скласти сесію через не виконання своїх студентських обов’язків. Керівництво і декан факультету проф. В. Г. ПАСИНОК дуже суворо ставляться до тих, хто не відповідає званню студента. Після завершення сесії з факультету іноземних мов було відраховано 16 студентів, серед яких Валерія КУБИНСЬКА (ЯЯ-41), Яна ТРИКОЗ (ЯЕ-43), Ігор РОМАСЬКО (ЯЕ-46), Юлія БОРИСОВА(ЯН-11).


М. ШАЛЬКО.



Пройшла успішно

 


Доц. В.І. Лукащук, заступник декана з навчальної роботи:
На соціологічному факультеті зимова сесія пройшла без перешкод. Усі з’явилися на іспити, як викладачі, так і студенти. Казусів та порушень не було. Тому й результати сесії досить гарні.
Середній бал на факультеті становить 3.93 і наближається до загально університетського показника в 3.96. На високому рівні загальна успішність студентів – 98%, якісна успішність становить – 38%.
Стипендію отримують 240 студентів, із них 12 - підвищену. А ще варто відзначити 3 кращих соціологів, які заслужили іменні стипендії. Це четвертокурсниці О. Дайнека
( стипендія імені О. О. Якуби), О. Леонова (стипендія імені М. М. Ковалевського) та третьокурсник А. Асентєв, який отримує стипендію Президента України. Мушу сказати, вони дійсно заслуговують на це заохочення.
Щодо неприємного, то за підсумками сесії зі складу студентів соціологічного факультету відраховано дев’ять осіб, із них п’ятеро навчалися на бюджеті, а четверо за контрактом.


Т.ВАСИЛЕЦЬ

Дев’яте місце


Доц. В. О. КУЛІКОВ, заступник декана історичного факультету з навчальної роботи: «Зимова екзаменаційна сесія проходила з 5 по 26 січня 2011р. Для перескладання було встановлено 5 днів з 27 січня по 31 січня 2011 р. Всього у сесії брали участь 426 студентів. Середній бал – 3, 99 (загальна успішність93%, якісна – 45%). Це дев’яте місце серед 20 факультетів.
Чистих трієчників, що отримали на сесії з усіх предметів «3» –38чол. , хорошистів «4 – 4,99» (загальний середній бал успішності) – 198 чол. , відмінників – 42 чол. Маємо і заборгованість: 50 чол. Результати низької, особливо якісної, успішності в окремих групах свідчать про те, що викладачам, кураторам груп, слід посилити індивідуальну роботу зі студентами, активніше практикувати консультації. Екзаменаційна сесія пройшла організовано, без зривів і конфліктів. За результатами екзаменаційної сесії з факультету відраховано двоє: Ілля Грибанов ІС 13, Роман Лобойко ІС 32».


А. ЧАЛА.