Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

І хімік і поет


У День святої Тетяни кафедра органічної хімії відзначила сімдесяту річницю свого доцента Юрія Миколайовича СУРОВА.
Ю. М. Суров учений, кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник НДІ хімії, автор близька 300 наукових робіт. Він багато років спеціалізується в галузі інфрачервоних спектрів органічних та неорганічних сполучень. Випускник хімічного факультету нашого університету, працює у ньому з 1963 року. Юрій Миколайович з повагою згадує своїх учителів С. В. Цукермана, Б. М.Красовицького, М. П Комара, Л. П. Адамовича, колег В. Ф. Лаврушина. Ще студентом, Юрій Миколайович займався в гуртку школярів з органічної хімії під керівництвом В. М. Нікітченка.
Проте є у Юрія Миколайовича своє захоплення для душі. Як надзвичайно творча особистість він ще із студентських років пише вірші. Минулого року вийшла збірка його поезій «Я люблю цей маленький гордий народ». Автор постає перед читачами самобутнім ліриком, вдячним нащадком кримських караїмів.
Ю. М. Суров: «Я віруюча людина. Живу з Богом у серці і кожного ранку дякую йому за все. 70 років, це чимало… Але мій вік виявляється лише фізично А душа… Душа – молода!
Ты прости, что не молод,
И, увы, не герой.
Поздней осени холод
Наплывает волной.
Только вновь очарован,
Околдован тобой.
Не беда, что не молод,
Но ведь в чем-то – герой!
Творчої наснаги та міцного здоров’я Вам, Юрію Миколайовичу!


Т. ВАСИЛЕЦЬ.