Вівторок, квітня 16, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Ювілей на роботі

Другого січня у юридичному відділі, як і всюди – був вихідний. Але ювілярка - Ірина Марківна МАРКОВА - привітання з ювілеєм отримала тепле та сердечне!
У дитинстві Ірина Марківна завершила клас фортепіано та мріяла займатися музикою. Але під впливом старшої сестри вступила до юридичного інституту. У 1974 р. - випускниця. З 1976 року почала працювати у нашому університеті юрисконсультом, а з 1 вересня 1999 – стала начальником юридичного відділу Харківського університету.
І. М. Маркова: «Робота юриста вимагає посидючості, уважності, а головне – почуття відповідальності. Це постійний пошук серед нескінченної кількості правових актів (часто суперечливих) саме того, який дає можливість законно вирішити проблему, з якою до нас звернулися. А такі проблеми виникають щодня. Задоволення від роботи відчуваю, якщо вдається знайти правильне рішення складного юридичного питання, особливо при судовому розгляді справи, коли захищаються інтереси університету».
За характером чарівна жінка і відповідальний працівник університету Ірина Марківна меланхолік і сангвінік укупі: меланхолік тому, що дуже переймається, якщо щось негаразд на роботі чи в родині, а сангвінік тому, що частіше має бадьорий настрій, позитивне ставлення до життя та полюбляє посміятись.
Головне завдання юридичного відділу – забезпечення правильного застосування та неухильного дотримання законодавства, інших нормативно-правових актів в діяльності університету. Основними видами діяльності відділу є юридична експертиза наказів, положень, інструкцій, інших нормативно-правових актів, які видаються в університеті; перевірка на відповідність чинному законодавству господарських договорів, які укладає університет; надання юридичних консультацій, роз'яснень законодавства працівникам, особам, які навчаються, адміністрації університету; представлення інтересів університету в судових органах.
Приємно, очевидно, відзначати день народження на Новий рік: все, як у казці… А ми бажаємо шановній Ірині Марківні всього натурального і стабільного, як повинно бути у справжнього юриста.


М. ШАЛІМОВА.