Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

А Ви це помічаєте?

А Ви це помічаєте?


ВІД РЕДАКЦІЇ. До ЄВРО-2012 залишилося півтора року. У Харкові, що приймає європейську футбольну першість, кипить робота з поліпшення інфраструктури. Чи помічають студенти Харківського університету, що коїться навколо них? Слухачі «Творчої майстерні», третьокурсники відділення журналістики, взяли інтерв’ю у представників всіх 20 факультетів.
Максим КОРШУНОВ п’ятикурсник радіофізичного факультету, група РР-56: «Останнім часом ми із аудиторій, вікон кафедри головного корпусу, де знаходиться наш факультет, дуже добре бачимо, якими семимильними кроками триває спорудження готелю на площі Свободи. І це приємна і радісна картина. Жаль лише вирубані дерева…»
Марія ЧАЛА, третьокурсниця філологічного факультету, група ЛЖ-31: «Звичайно помічаю. Готелі будують, аеропорт оновили, зробили гарні дороги. І це я мовчу про стадіон і прилягаючі до нього території».
Михайло ЯРИФА, третьокурсник факультету комп’ютерних наук, група КСУ-31: «Покращено якість доріг: Салтівське шосе, сімферопольська траса, вулиця Римарська, розширено Сумську... Облагороджена територія біля стадіону «Металіст», реконструйовано сам стадіон, який я регулярно відвідую. Тепер все на вищому рівні. Є новий термінал аеропорту, який виглядає дуже солідно, пасажиропотік зросте. Біля Держпрому будується новий готель».
Степан ГУРТОВОЙ, шестикурсник фізико-технічного факультету, група ТП-65: «Помітив, що покращується інфраструктура. Ремонтуємо дороги, будуємо новий термінал в аеропорту. Гадаю, що перед Євро-12 місто буде не впізнати».
Оксана КАРПЕНКО, четвертокурсниця юридичного факультету, група ЮП-42: «Особисто я ніяких відчутних змін не відчуваю. Але мої подруги, які живуть у гуртожитку на Олексіївці, обурюються, що їх будуть виганяти звідти, і на цьому місці будувати готель до 2012 року. А дороги дійсно деяких районах Харкова стали кращими».
Олег КЛАПТИКІВ, другокурсник фізичного факультету, група Ф-021: «Місто оновлюється«.
Шота МЕУНАРГІЯ, четвертокурсник філологічного факультету, група ЛЖ-42: «Почнемо з того, що будівництво метро відновилося, вступила до ладу нова станція - Олексіївська. З'являються нові супермаркети й готелі. Що стосується цін, то поки що їхня різниця непомітна. Сам настрій жителів Харкова дуже навіть футбольний».
Денис ДРОНЯЄВ, другокурсник економічного факультету, група ЕМ-22: «Виселяють студентів з гуртожитків, ремонтують активно дороги, ведуть набір кадрів персоналу до ЕВРО – 2012».
Володимир НЕБОТІВ, п’ятикурсник юридичного факультету, група ЗЮП-52: «Помічаю зміни, коли перетинаю україно-польський кордон та потрапляю до Польщі. Нові дороги, інше, необхідне для прийняття великої кількості людей . Наші .дороги ще погані, міський транспорт вже настав час списувати на металобрухт, відсутні велодоріжки та елементарні розважальні атракціони. Якщо у вас буде можливість з’їздити у країни ЄС, то ви самі побачите ці зміни».
Ганна ВОБЛАЯ, другокурсниця факультету міжнародних економічних відносин і туристичного бізнесу, група УО-21: «Поки що особливо не помічаю...».
Микола ЗЛИГОСТЄВ, другокурсник фізико-технічного факультету, група ТП-21: «Обрано талісмани, символи першості, промо-ролики до Євро 2012. Днями офіційні талісмани відвідали Харків. Місто готується прийняти три матчі турніру. Розвивається інфраструктура, головні об'єкти: аеропорт, готелі, громадський транспорт і, звичайно ж, стадіон. Збірна України в Харкові, на жаль не зіграє, зате на стадіоні «Металіст» можна буде побачити європейських зірок футболу, адже Харків прийме матчі групи В. Склад учасників цієї групи визначиться тільки в грудні 2011 року серед кращих команд відбіркового етапу».
Марія БОТОВА, третьокурсниця фізико-технічного факультету, ТЛ-31: «Мало змін, але вони помітні: облагороджують місто, роблять дороги, будують нові готелі».
Андрій ПАККІ, п’ятикурсник механіко-математичного факультету, група МФ-51: «Метро почали розбудовувати. Я живу біля стадіону «Металіст», бачу ремонт, реконструкцію Кінного ринку, це мені дуже відчутно і помітно. Відкрито «Олексіївську» станцію метро. А станцію Метробудівників ім. Ващенка переробили в спортивному стилі».
Володимир ПЕТРОВ, третьокурсник механіко-математичного факультету, МФ-31: «Будуються готелі, ремонтують дороги, готують місто до приїзду іноземців. Ще популярність футболу, як на мене, стали "розкручувати", можна безкоштовно придбати квитки на «Металіст» в профкомі, деканаті. Купити навіть в Кулінічах. Робиться соціальна реклама до Євро-2012.»


Опитування провели слухачі творчої майстерні викладача О.НЕРУХ:
О. ГАРКАВЕЦЬ, В. ДЕНИСЕНКО, М. ШАЛІМОВА.