Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Найкраще місто на Землі!

«100 жінок у Харкові»

Фотовиставка у рамках такого  проекту тривала в кінці року у Муніципальній галереї міста. Проект був створений спільними зусиллями членів Організації Жінок Фотографів України. Ця подія стала реакцією жінок-фотографів на популярність селфі як доказу власної успішності у сучасному світі та презентація саме жіночого мистецтва. Мета - об’єднання жінок-професіоналів у фотомайстерності, з усієї території України  та поширення їх творчості. За допомогою фото і тексту вони пояснюють, що означає бути жінкою та Музою, в першу чергу, для себе. Куратор проекту - Анна Мельникова, випускниця Королівської академії мистецтв у Гаазі та засновниця організації жінок фотографів України. Учасники фотовиставки  - Тетяна Афанасьєва, Юліана Паранько, Марія Петренко, Олександра Зборовська, Ally Fane, Олена Павлова, Ксенія Петровська, Гера Артемова, Саєнко Олеся, Вікторія Лихольот, Яна Григоренко.   Вражає контраст фотографій в ART-підвалі - поруч із чорно-білим автопортретом Саєнко Олесі знаходяться яскраві знімки Вікторії Лихольот. Ally Fane для свого фото «Вигорання» використала техніку колажу із серії контактних відбитків, а Яна Григоренко віддала перевагу фотографії, яка змінюється під різним кутом зору, символізуючи мінливість самого життя. Роботи в рамках проекту «100 жінок» отримали багато схвальних відгуків.

Довідка. Муніципальна галерея – сучасний простір для презентації та популяризації художньої творчості в Харкові. Вона була створена у 1996 році і першою отримала статус муніципальної галереї в Україні. Своїм головним завданням галерея вважає співпрацю з вітчизняними художниками. У 2008 році до складу Муніципальної галереї увійшов ART-підвал, який презентує лише експериментальне мистецтво творчої молоді.

Даша ЖИДКОВА, другокурсниця, «Творча майстерня» викладача О.НЕРУХ.