П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студраді – 15!

 

15 прекрасних років!

Студентська рада Харківського університету відзначає своє 15-річчя! Вітаємо! Багато це чи мало?  Якщо аналізувати те, що зроблено молодими руками, серцями, підраховувати славними ДІЛАМИ – то багато! Але ж як швидко летять студентські роки! Як багато роботи  ще попереду…   Каразінська Студентська рада зуміла в  нелегкий час карантину, трансформацій та дистанційності зберегти згуртованість, взаємовиручку, творчі ініціативи, молодіжну активність, збагатитися новими ідеями та досвідом, і з новим запалом рухається уперед!  Вашій увазі ексклюзивна розмова із Віктором ЧУМАКОВИМ.


«Найкрутіші роки - зараз!» - Віктор ЧУМАКОВ

 

ВІД РЕДАКЦІЇ. Напередодні Нового року до редакції завітали аж ДВОЄ голів Студради університету! Новообрана голова -  Віталіна ШЕВЧЕНКО. Віктор ЧУМАКОВ залишає пост… Віктор:

-          Мій термін на посаді голови Студентської ради університету почався в листопаді 2020 р. Ідей було багато. Звісно, карантин завдав своїх незручностей. Перше досягнення -  наш зимовий благодійний бал. Студентська рада за останні чотири роки зібрала понад 1 000 000 гривень. З цих грошей були закуплені декілька апаратів для дитячої лікарні «Охматдит». В цьому році сучасні реалії змусили нас перейти в режим online. Ми вирішили провести захід «НЕ голубий вогник», у якому працювали ТРИ величезні блоки. В першому була задіяна адміністрація університету! Далі - професійний харківський Stand-Up гурт «Split Comedy». Наприкінці каразінців привітав з новорічними святами гурт Otorvald, що представляв Україну на Євробаченні. А найголовніша мета заходу - допомога студенту факультету комп’ютерних наук Михайлу Недільку, для якого нам вдалося зібрати понад 120 000 гривень, це все в online, уявіть! Виконана найголовніша мета моєї каденції - створити сильну команду самоврядування. Студент Каразінського завжди повинен знати НАЙГОЛОВНІШЕ: він може звернутися до свого студентського декана чи до нас в Студраду і його почують! Івентів було дуже багато, кожного місяця ми проводили безкоштовні speaking club, networking. Ми запустили нову лінійку мерчу - екологічні сумки з логотипом університету та абсолютно новий дизайн з окресленням нашого головного корпусу та надписом «Каразінський - мій краш». Дарували саме ці сумки всім 200-бальникам, що вступили до нас на перший курс. Увесь дизайн та макети розробляли наші студенти, а саме цей дизайн розробляла студентка філологічного Софія Жигір. Всеукраїнський медіафорум «STudigital» - форум студентських самоврядувань із спеціалізацією в медіа сферу нашої діяльності. Головним організатором став блог студентів Каразінського - UNK під керівництвом Аліни Герасимчук. До нас приїхало 120 гостей з різних куточків України. Проектів було багато, івентів ще більше, всього не розкажеш. Я радий, що багато вдалося, але багато роботи ще попереду. Хочу дати єдину пораду студентам Каразінського – не відкладати справи та бажання на завтра, бо найкрутіші роки – вже зараз!

Ліна МОРСЬКА.