Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Нові програми

«Управління охороною здоров'я» -

таку нову сучасну сертифіковану програму розробив Каразінський університет. Сьогодні українська система охорони здоров’я перебуває у стані реформування та трансформації. Також почався процес автономії медичних закладів, що означає перетворення медичних установ в комунальні некомерційні підприємства та їх перехід на самофінансування. Ситуація в системі медичних закладів вимагає кардинальних змін в системі управління: вона повинна відповідати вимогам клієнтів на основі кваліфікованої медичної допомоги в ринкових умовах. Тому необхідно вдосконалити управління сектором охорони здоров’я шляхом посилення керівних та управлінських функцій медичних установ; запровадження нової моделі фінансування охорони здоров’я, яка сприяє підвищенню ефективності, конкуренції та вибору; зміни в підходах до мотивації персоналу; підвищення прозорості та підзвітності медичних установ перед усіма зацікавленими сторонами; вдосконалення системи надання послуг на всіх рівнях.

Тому співробітники Каразінського університету на базі Каразінської школи бізнесу розробили нову сучасну сертифіковану програму «Управління охороною здоров'я». Дана програма фінансується та виконується в рамках проєкту GIZ «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України» кластеру «Перспективи розвитку східних регіонів України», що діє за дорученням уряду Німеччини. Сертифікаційна програми "Управління охороною здоров'я" включає наступні модулі: Менеджмент; Медичне право; HR; Маркетинг; Фінанси; Лідерство; Стратегічне управління.

Під час конкурсу на участь у програмі ми отримали 144 заявки з Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. Конкурсною комісією було відібрано 31 учасник, які пройшли навчання протягом 3 місяців.

30 липня 2021 р. відбулась фінальна церемонія вручення сертифікатів, під час якої проректор з науково-педагогічної роботи Анатолій Бабічев вручив сертифікати та подарунки учасникам, експерти проєкту провели інтерактив та оголосили результати.

Олена ПОЛЯКОВА, медичний директор КП "Нікопольська ДМЛ"НМР, учасниця програми: «У ході роботи з'являються безліч питань, які ставлять в глухий кут. Завдяки сертифікованій програмі за підтримки GIZ були відкриті білі плями terra inkognita. Колосальна праця викладацького складу. Кваліфіковані фахівці не тільки заповнили відсутні знання, а й подарували свято спілкування. Успіхів Вам на ниві освіти!».

Доц. Ю. МАХАНЬОВА, кафедра міжнародних економічних відносин.