П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Першокурсник-2021

 

Станіслава ЛІТВІНОВА: «Фізика стала сенсом життя»

Випускниця Харківського наукового ліцею «Обдарованість» Станіслава ЛІТВІНОВА має численні дипломи другого та третього ступенів на третьому етапі Всеукраїнської олімпіади з фізики, Всеукраїнської олімпіади з астрономії, від третього до першого на олімпіаді радіофізичного факультету Каразінського, диплом першого ступеня на третьому етапі Всеукраїнського конкурсу МАН. Станіслава була членом команди Турніру юних фізиків та його юніорській версії. Станіслава:

 

- Я додатково займалася математикою. Було дійсно важко. А потім - олімпіади, турніри, МАН, що займали весь вільний простір і думки. І вже спокійне повсякденне життя, я з подивом зрозуміла,  не для мене. Не можу  жити, як раніше: без складних задач, без щоденної підготовки, обговорення проблем із членами команди, підготовки та зйомок експериментів. Це все стало  сенсом життя. Дякую усім шкільним  викладачам, які завжди спрямовували та давали підтримку.  Я переконана, що Каразінський -  найкраще місце в Україні, щоб опанувати фізику і йти далі шляхом цієї науки. До інших університетів  заяв навіть не подавала. Хочу продовжити робити те, що вже роблю: розв’язувати цікаві задачі, ставити експерименти, робити дослідження. Напевно, це і є робота науковця. На хобі завжди лишається дуже мало часу. Але я постійно повертаюся до малювання та читання книг-фентезі. Перші тижні навчання в Каразінському - незвичні та непередбачувані... Дуже добре, що ми мали змогу призвичаїтися й повернутися до робочого ладу на літній математичній школі. А як воно насправді -  покажуть перші контрольні роботи.

Л. ВОЙНЕНКОВА.