П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Кого пам’ятаємо і любимо!

 

ГОЛДІНА ОЛЕКСАНДРА МИКОЛАЇВНА

Пішла у вічність ще одна прекрасна університетська людина – Олександра Миколаївна ГОЛДІНА. Все життя викладала на факультеті іноземних мов. Університет був для неї центром Всесвіту. Тисячі її вихованців трудяться сьогодні не лише в Україні, на теренах колишнього Радянського Союзу, а й далеко за нашими межами. Вони затребувані скрізь – від Австралії до Великої Британії. Бо і вчила Олександра Миколаївна своїх студентів так чесно і самовіддано, як і жила. Постійний читач університетської газети, її вірний друг.

Читала до останніх днів життя. За день до відходу зателефонувала, поділилася роздумами. «Щось трапилося, Олександро Миколаївно? Та ні, хотілося почути живий голос з УНІВЕРСИТЕТУ». Живий голос... Дорогі друзі! Колись Юліус Фучик закликав: «Люди! Будьте пильними!». Натомість редакція звертається до всіх факультетів: «Люди! Станьмо добрішими!». У нас у всіх є ветерани, які пішли на заслужений відпочинок. Багато хто з них чекає на ЖИВИЙ університетський голос.

Адже не важко зателефонувати, привітати, запитати... Світлої пам’яті, дорога Олександро Миколаївно! Ти – у серцях всіх, хто тебе знав.

О.НЕРУХ, головний редактор газети
«Харківський університет».