Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Посвята-2021

 

КЛАСИКА СЬОГОДЕННЯ

Вітаємо усіх КАРАЗІНЦІВ з новим навчальним роком, з навчанням офлайн, бо всім так хочеться нарешті попрощатися з Ковідом та жити активним насиченим життям! Саме ця концепція лягла в основу цьогорічного незвичного, енергійного святкування Дня першокурсника!


Церемонія посвяти першокурсників у студенти відбулася традиційно 31 серпня за участю ректора, професора Тетяни Кагановської, заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Романа Семенухи, проректорів, деканів факультетів, директорів навчально-наукових інститутів, викладачів і студентів. Треба зазначити, що цього літа посвята зібрала надзвичайно вражаючу кількість студентів, що засвідчує любов молодих сердець до найстарішого вузу Європи. Лише погляньте на фотографії молодіжного івенту, ніде яблуку впасти! Позитивна хвиля нових каразінських обличь – розігнала дощ та хмари!

Першою виступила ректор Тетяна Євгенівна КАГАНОВСЬКА: «Ось і закінчився ваш марафон вступних іспитів. І зараз ви можете з гордістю сказати, що є студентами Каразінського університету. Сьогодні наша Каразінські сім'я збільшується: до нас приєдналося 3 472 першокурсника. Попереду у вас чотири кращих студентських роки. Бажаю, щоб ви не боялися труднощів, адже вони можуть бути цікавими, щоб ви не зупинялися, розвивалися, вкладали в себе цей час, знання та досвід».


В рамках урочистостей студентів привітав Роман СЕМЕНУХА:  «Ви не помилилися, адже вибрали найкращий на сьогодні заклад вищої освіти. Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна є по праву не тільки першим в нашому місті, а й одним з найпрестижніших вишів нашої країни і входить у всілякі рейтинги. Ті роки, які ви проведете в цих стінах, дуже важливі і незабутні. Такого періоду у вашому житті більше не буде. Тому від того, як ви його проведете, залежить, з якими знаннями і підготовкою підете в доросле життя».


Далі кожен з деканів і директорів дав короткі влучні настанови та побажання першокурсникам.

По завершенні офіційної частини на першокурсників очікувала яскраво-шалена вечірка за участю відомих українських діджеїв та за підтримки формації «Культура звуку».

Отже, передаю  хвилю-бумеранг позитиву, від тих, хто приєднався до Каразінської родини. Ось що думає про каразінське свято молодше та старше покоління.

Діма ВОЙНОВ, першокурсник факультету іноземних мов:

- Мене приваблива масштабність свята  та кількість студентів, які тут зібралися. Це привід до цікавих знайомств, передусім, з одногрупниками. Обрав Каразінський, бо він найпрестижніший сьогодні. За покликом серця я – музикант. Займаюсь саунддизайном, створюю треки в стилі  dubstep, пишу електронну музику. Мрію в майбутньому виступити на музичному фестивалі  в США. Впевнений, що Каразінський приведе до мрії. Усім каразінцям вітання, цьогорічна посвята – безперечно, подарунок для молоді та меломанів!

Юля НОВІКОВА, першокурсниця соціологічного факультету:

- Я з Харківської області з Краснограду, обрала медіа-комунікації, адже цей  напрям – один із найбільш динамічних і затребуваних на світовому ринку праці. Тут можна отримати гідну освіту.

Вероніка СЕМЕНЧУК, першокурсниця соціологічного факультету:

- Як тут красиво, усі привітні, класна посвята! Я – щаслива, що обрала Каразінський! Маю надію, що усі студентські роки буде так цікаво!

Маргарита КУЗНЄЦОВА, першокурсниця-медик:

- Наразі на слуху у молоді два фаворити у сфері медицини – медичний факультет Каразінського та Медунівер. Наш медфак не потребує реклами, усі добре знають, що тут ти станеш фахівцем. Мрію стати першокласним хірургом, хоча не виключаю, що з часом може сподобатися інший медичний  профіль. Усім медикам – вітання! Дуже порадувала сьогоднішня святкова програма!

Дана ОРЛОВА, першокурсниця-медик:

- А я знаю, що наш медичний факультет – не просто провідний, він має дуже давню історію, сильні славні традиції, багато про нього читала в ЗМІ та на сайтах. Пишаюся, що я студентка медичного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Анжеліка ЧИХІЧІНА, першокурсниця МЕВ та ТБ:

- Погляньте, позаду нас барельєфи випускників університету – це лауреати Нобелівської премії Л. Д. Ландау, І. І. Мечников та Саймон Кузнець. Звичайно, це наснажує, переконує, що тут дають справжню освіту, візитівку у майбутнє! МЕВ та ТБ - це модно, престижно, актуально! Але, ким би я не стала в майбутньому – я гордо відповідатиму, що я – студентка Каразінського.

Ось вони втрьох на світлині – першокурсники арабського відділення факультету іноземних мов – Аня Пугачова, Еміль Параджу, Юля Нікітіна. Усі троє приїхали в Харків з Маріуполя, задоволені вечіркою і на позитиві розповідають, чому обрали класичний університет.

 

Аня ПУГАЧОВА, першокурсниця факультету іноземних мов:

- Мій тато закінчував свого часу Каразінський університет, і коли він мене привозив сюди в дитинстві, я була вражена величчю будівлі, вже тоді хотіла сюди потрапити на навчання. До того ж арабську мову ніде так добре не викладають, як у Харківському університеті.

Юля НІКІТІНА, першокурсниця факультету іноземних мов:

- Справді, вивчення мов у Каразінському – на найвищих рівнях і користується популярністю серед молоді. Тому для мене класичний університет – в пріоритеті.

Еміль ПАРАДЖУ, першокурсник факультету іноземних мов:

- Я – людина  коріннями зі Сходу, тому вивчення арабської – ціль життя. Закоханий у Харків, закоханий у Каразінський! Університет підкорив архітектурною будовою, якимось особливим духом добрих традицій, інтелектуального культурного життя!

Проф. В. О. СЕРЬОГІН, в.о. декана юридичного факультету:

- Все по-новому. Незвично. Креативно. Першокурсники мали змогу оцінити керівництво університету, почути душевні слова,  відчути свою приналежність до каразінської родини. Цей захід, відчувається, їм сподобався, залишиться в пам’яті на все життя. Треба йти в ногу з часом!

Проф. І. В. КАРПЕНКО, декан філософського:

- Враження від Посвяти-2021, як би не було оформлено свято, позитивне, бо основне – зміст заходу. Хоча особисто мені, як класику,  трішки незвично. Можливо, не вистачає  традиційних атрибутів посвяти -  мантій, промов, але, можливо, вони вже й не на часі. Бо такий формат – ближче до студентів, до молоді.

Цьогорічна посвята у першокурсники - підтвердила дійсно влучний КАРАЗІНСЬКИЙ девіз: КЛАСИКА ВИПЕРЕДЖАЄ ЧАС, і що КЛАСИКУ та СЬОГОДЕННЯ можна і варто поєднувати.

На святі побувала Ліна ТИМАРСЬКА.