П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Вересень. Зупинена мить-2021

 

Марина Литовченко – наше золото

Ось вона - золота призерка Паралімпіади-2020 у Токіо – випускниця Каразінського університету соціологічного факультету –  у стінах рідного університету ділиться враженнями від перемоги! 30-річна параатлетка, яка виступає у класі 6, здобула перше «золото» в кар'єрі на Паралімпійських іграх!


Днями, 6 вересня, Марина Литовченко зустрілася з ректором, професором Тетяною Кагановською, головою Вченої ради університету, академіком Вілем Бакіровим, проректором, доцентом Анатолієм Бабічевим, деканом соціологічного факультету Каразінського університету, доцентом Оленою Мурадян та поділилася своїми враженнями. Чемпіонка розповіла Каразінській спільноті про підготовку, гартування характеру та про саму перемогу під час Паралімпіади-2020, поділилася емоціями від першого золота та побажала спортсменам Каразінського вірити в себе, попри все бути наполегливим, впевнено та поступово йти до своєї мрії.

Ректор професор Тетяна Кагановська у рамках зустрічі привітала українську спортсменку з перемогою та розповіла, як уся університетська спільнота вболівала за Марину, активно слідкувала за її участю на змаганнях.

Нагадуємо, що у Токіо Марина провела один з найбільш домінувальних турнірів серед усіх чемпіонів у настільному тенісі. Українка на шляху до "золота" не програла жодного гейму, вигравши чотири матчі з рахунком 3:0. Для Марини Литовченко - це друга медаль Паралімпіади у кар'єрі. У 2016 році вона здобула особисту "бронзу", а тепер доповнила її "золотом". Наша вихованка  медаль саме цього ґатунку називає своєю мрією...

Марина ЛИТОВЧЕНКО: «Вважаю, що моя сильна сторона – вміння  абстрагуватися від навколишнього середовища, зосереджуватися на основній цілі. Можна багато тренуватися, але нічого не досягти. Дуже важливо в вирішальний момент показати справді усе, на що ти здатен!»

На згадку нащадкам  та на добру пам’ять, золота призерка Марина Литовченко подарувала університету тенісний м’ячик, яким спортсменка грала під час фінального матчу та здобула золото зі своїм автографом. Подарунок від української чемпіонки буде зберігатися в музеї історії університету.

Дякуємо Марині Литовченко за омріяну перемогу, золото, за зустріч у Каразінському, яка стане для багатьох студентів університету і харків’ян – гарним прикладом та мотивацією до спортивних успіхів!  Пишаємося! Нових перемог!

Сторінку підготувала Л. МОРСЬКА.