П'ятниця, березня 29, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Дати

7 вересня 1963 р.

 

УДОВИЦЬКА Ганна Павлівна, випускниця філологічного факультету Харківського державного університету 1968 року від імені студентства УНІВЕРСИТЕТУ мала доручення виступити на відкритті нинішнього головного корпусу Альма-матер.
Харківський університет тоді отримав відбудовану прекрасну споруду колишнього Будинку Проектів, зруйнованого війною і піднятого з руїн руками будівельників і, головне – СТУДЕНТІВ, які після занять замість конспектів брали до рук лопату і кирку. Наша газета зберігає у своїх архівах всю епопею трудового подвигу університетчиків повоєнного покоління викладачів та студентів зі спорудження нашого красеня - головного корпусу. Не полініться і загляніть на сайт університету, де з минулого року зберігається сучасний електронний архів газети «Харківський університет». Або ж підніміть пожовклі сторінки багатотиражки за ті роки. Віват, Університете! А нинішнього вересня  Ганна Удовицька відзначає свій ювілей! Вітання їй від Альма-матер.

«Шановна Ганно Павлівно!  Прийміть вітання від вашої Альма-матер з нагоди  80-річного ювілею.  Ви - своєрідна візитівка  нашого славетного Університету: адже це Ви 7 вересня 1963 р. від імені студентства вітали всіх з нагоди відкриття головного корпусу Харківського університету. Ваша емоційність, щирість та  врода і зараз вражають всіх тих, хто переглядає документальні кадри цього свята. Бажаємо Вам здоров’я, лише позитивних подій і  вражень на довгі довгі літа. Двері Каразінського  завжди відкриті для Вас», - проф. Т.КАГАНОВСЬКА, ректор Харківського університету.

А. ТОМАШ