Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Я – абітурієнт Каразінського!

 

Юрист

Тетяна ПАНЧЕНКО


- Мене найбільше в Каразінському вражають і  підкорюють масштабність: високі рейтинги у світі і державі, дивовижні споруди корпусів, привітні і висококваліфіковані викладачі, просторі коридори - все як у мрії... Пам'ятаю, коли вперше сюди потрапила, відчула, що мені все тут «по-рідному». Ті  дні відкритих дверей в університеті,  всі люди, яких я тут зустріла, - тільки позитивні враження. Мрію навчатися на спеціальності «Право» - з дитинства люблю професію юриста. Я вірю, що зможу вступити на юридичний факультет - це дорога і злітно-посадковий майданчик, про який я мрію. Очікую плідної праці, насиченого студентського  життя.

Анастасія МУХІНА, студентка заочного відділення.

Знавець мов!

Євгенія МІЗЕРНЮК


- Я  кілька разів приїжджала до Каразінського, щоб познайомитися із університетом, його неповторною атмосферою, що  і спонукало мене подати документи саме сюди. Я відвідала День відкритих дверей онлайн, послухала про особливості навчання в Каразінському та повністю переконалася в правильності свого вибору. Факультет іноземних мов кличе в подальшому вивчати іспанську та поглиблювати свої знання англійської мови. Філологічний факультет кличе на спеціальність «Журналістика», а також приваблює напрям «Медіакомунікації та зв'язки з громадськістю» – це дуже актуальний сучасний напрям. Вивчаючи нову мову, людина починає проживати нове, більш яскраве життя.

М.ЗОЙКІНА, студентка.

Економіст

Владислав КОНЄВ


-           Економіку слід вивчати у Каразінському! Я переконаний у цьому. Ось я і обрав для себе  вступ до Інституту «Каразінська школа бізнесу». Вважаю, що навчання за цією спеціальністю саме у Каразінському університеті є найкращим вибором  в Україні. Спеціальність відкриває безліч перспектив у роботі як в нашій країні, так і за кордоном. Знання основ бізнесу і менеджменту дозволить в майбутньому займатися тим, чим ти хочеш. І неважливо, яку мету ти переслідуєш, отримавши освіту з бізнес-адміністрування, ти зможеш грамотно організувати продаж літератури, зайнятися і акторською майстерністю, і наданням консультаційних послуг, і управлінням проектами в різних сферах; зможеш організувати свій бізнес і реалізовувати міжнародні проекти в різних країнах. Бізнес-адміністрування торкається різних аспектів діяльності компаній. І саме їх вивчення і аналіз для мене є важливими і цікавими! Я закінчив Херсонський ліцей, де поглиблено вивчається економіка. І я знаю ще двох однодумців з нашого ліцею, які також цього році подавали документи до Каразінської школи бізнесу. Я освоїв англійську та німецьку мови у ліцеї. А ХНУ імені В.Н. Каразіна - це передусім викладачі з дуже високим рівнем знань, які дивляться в майбутнє і надихають своїх вихованців.

А. МУХІНА, студентка.

Історик

Світлана ДУБИНКА

- Я випускниця Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №78. Двічі брала участь у районній олімпіаді з історії, і виборювала третє місце. Історичний я обрала, тому що мені подобається вивчати причинно-наслідкові зв'язки між подіями, а також життя важливих історичних постатей. У вільний час я люблю малювати, грати на укулеле, на якому навчилась грати сама. Я доволі активна та енергійна людина. Мене цікавить невідоме, тому звісно я зацікавлена в активному студентському житті. Розглядаю можливість вступити до каразінського хору, я впевнена, що мені буде цікаво спробувати себе в новому для мене амплуа.

Анастасія СКЛЯРОВА, група ЛЖ-11.

Психолог

ЯСМІН

-          Я – випускниця  гімназії «Очаг». Для мене це школа, яка виховує відповідальність і свободу. Мрію в Каразінському навчатися на факультеті психології. В університеті гарно побудована екосистема, багато комунікацій, і багато різного, що дуже приваблює. На психолога тут навчається і моя подруга, і їй дуже подобаються викладачі, вона отримує від програми навчання максимум. Також великий плюс Каразінського, що він один з кращих університетів країни. В майбутньому мрію працювати психологом.

Юлія ПОВАР, ЛЖ-11.

 

Юриспруденція

Артем ЮРЧЕНКО

Я випускник 11-б класу Запорізького ліцею №34 . Мрію стати гарним адвокатом.. А більшість свого вільного часу проводжу професійно займаючись баскетболом. Вже 4 роки представляв нашу школу на районних змаганнях, і завжди ми займали призові місця. Привіт, Каразінський!

Юлія КЛИМЧУК, студентка.


Медик

Вікторія ШІЛЯК


-  Мені 18 років. Молода та амбітна, планую побудувати кар’єру в сфері медицини. Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна - один із лідерів у сфері освіти, тому привабливий для майбутньої студентки. Саме цей університет зможе дати мені знання. Медицина – це моя мрія з дитинства. Отриманий в університеті досвід, вірю, допоможуть мені бути успішним медиком та  рятувати життя людей. Я розумію, що буде важко. Але мрію і хочу навчатися в українському класичному університеті!

О.ДЕУС.

 

Мрія

Михайло ДОБРА


Маріупольська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 64, випустила мене, учня 11 класу ДОБРА Михайла, і я мрію приєднатися до каразінської родини. Один із  найстаріших факультетів Харківського університету допоможе мені  стати юристом. Там навчаються мої друзі. Університет – серед кращих університетів держави і світу. Я знаю, що Каразінський  надає багато можливостей для саморозвитку: speaking club і різноманітні спортивні секції. А я дуже хочу спробувати свої сили у волейбольній команді університету: за школу я часто вдало виступав на змаганнях. Ось це фото — підтвердження моїх успіхів.


– Я очікую отримати в університеті професію, велику кількість позитивних емоцій, знайти нових друзів і допомогти університету взяти золото в змаганнях з волейболу.

2021 рік – рік здійснення  моєї мрію (я вірю в це). Правильно обрати професійний шлях у житті - надзвичайно важливо.

З нетерпінням чекаю навчання в стінах Харківського університету! І щоб це було за партами, класично, без режиму боротьби з пандемією.

Марія САНАТАРЧУК,  ЛЖ-12.