Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Студентська наука

 

НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ: МЕХМАТ

ВІД РЕДАКЦІЇ. Олександр ТОЛСТЯК – голова наукового товариства факультету математики та інформатики з 2018 року, спеціальність «Інформатика»,  студент п'ятого курсу: 16-та міжнародна конференція проходить кожного року у середині березня, бо саме у березні місяці день мехмату.

Цього року, через пандемію коронавірусу, усе проходило онлайн. Конференція збирає до 50 учасників.  Цього року було близько 28 осіб. Тема конференції: «Конференція для молодих учених. Сучасні проблеми математики та її застосування у природничих науках та інформаційних технологіях.» Вона включала в себе всі напрямки, де можна використовувати математику, як інструмент. На цій конференції виступають різні факультети: біологи, фізики, інформатики. Працювали чотири секції: фундаментальна математика, прикладна математика, інформаційні технології та мала наукова конференція. Для того, щоб організувати подібну наукову зустріч витрачається багато часу, але приємно усвідомлювати, що все це недарма! Після конференції пройшло вже не мало часу, а наша команда і надалі продовжує працювати, бо ми дуже хочемо, щоб наші роботи було розміщено в системі IEEE. Зацікавленими особами в організації були: Анастасія ЯЛЬЧИНІНОВА, Анна ПУГАЧЕВА, Олексій ШУЛЬГА, Богдан Крючко. Окрім того нам допомагала Ольга Олексіївна ШУГАЙЛО – заступник декана по науковій роботі, та  декан факультету.

Як учасники можуть застосовувати знання, які вони отримали на конференції.

У першу чергу учасники отримують індекс HBN і мають доступ до збірників праць самої конференції. Також це спосіб для кожного зробити щось своє, надрукувати певний матеріал, обдумати ту чи іншу тематику. Окрім того учасники захищають свої дослідження перед великою аудиторією, а це є великим плюсом. І, звичайно, гарний досвід, бо кожен може поспілкуватися із вченими та колегами, які на одній хвилі з тобою.

Ю. БРЕГ