П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Захисти

 

Попереду – робота!

ВІД РЕДАКЦІЇ. Доц. В В. РЄЗНІКОВ, декан факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, успішно захистив у січні докторську дисертацію «Механізми формування та реалізації державної політики у сфері європейської інтеграції України», а вже у квітні, у 16-ту річницю від заснування факультету МЕВ та ТБ,  отримав наукове звання доктора наук . Надаємо слово Валерію Володимировичу:

Тема дисертаційної роботи – не випадкова, адже у 2002 р. я почав працювати у  Харківській обласній державній адміністрації на посаді головного спеціаліста відділу європейської інтеграції і реєстрації іноземних інвестицій Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків і європейської інтеграції. Відповідав у Харківському регіоні за реалізацію європейської, євроатлантичної інтеграції та прикордонного співробітництва. У складі робочих груп  брав участь у створенні єврорегіону «Слобожанщина», організації та проведенні перших в Україні «Днів Європи» та інтеграції України у Зону вільної торгівлі з ЄС». Паралельно займався написанням кандидатської дисертації з теми європейської економічної інтеграції України та викладацькою діяльністю на кафедрі міжнародних економічних відносин Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Викладав «Основи сучасної геополітики, «Вступ до спеціальності міжнародні економічні відносини», «Дипломатичний протокол та етикет», «Дипломатична та консульська служба» , «Теорія міжнародних відносин»  та «Сучасна економічна дипломатія в умовах міжнародної інтеграції». Загалом працював у Харківській облдержадміністрації понад  сім років.

Практичний досвід роботи у якості економіста-міжнародника надав  можливість продовжити роботу  над докторською дисертацією. Брав  участь у якості експерта у двох проектах з європейської інтеграції Жана Моне, в рамках академічної та професійної мобільності відвідав 15 країн Європи. Роботу над докторською почав у 2015 р. І тривала ця робота упродовж трьох дуже напружених років. На захист виходив із опублікованими: 51 науковою працею, зокрема: наукова монографія та дві колективні монографії; 25 статтей у наукових фахових виданнях України та за кордоном.

Моя докторська робота  обґрунтовує концепцію діяльності держави у сфері європейської інтеграції України, що передбачає формування дієвих механізмів ухвалення державно-управлінських рішень щодо реалізації євроінтеграційної політики з урахуванням внутрішньо- та зовнішньополітичної структурно-функціональної організації держави та регіонів, а також пропонує комплексний механізм формування і реалізації державної політики європейської інтеграції України, що базується на об’єднанні політичної, організаційно-адміністративної, фінансово-економічної, інституційно-правової та інформаційно-комунікаційних складових забезпечення системного трирівневого процесу інтеграції на державному, регіональному та  місцевому рівнях України.

Валерію Володимировичу, Ваші подальші наукові плани?

У планах – продовжити науково-дослідницьку роботу з питань міжнародної інтеграції та економічної дипломатії, викладацьку роботу та адміністративну роботу на посаді декана факультету, отримати звання професора.

Н. Волна