П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська

ФІЗИКИ-бакалаври

ВІД РЕДАКЦІЇ: Академічна група ФО-43, 4 курс, спеціальність "Фізика", кафедра фізики низьких температур, розповіла  про плани на майбутнє.


ПАЩЕНКО Любов, староста групи ФО-43: «У нас невелика група, яка складається з восьми осіб. Куратор  групи – РЕВЯКІНА Марина Георгіївна, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики низьких температур.»

– Розкажіть трішки про навчання на своїй кафедрі...

Наша кафедра була й залишається єдиною за профілем підготовки фахівців данного напрямку серед ЗВО в Україні. Науковцями проводяться дослідження теплових та транспортних процесів у твердих тілах з дефектами в широкому інтервалі температур. Для студентів кафедри викладаються 16 спеціальних курсів, більшість з яких є авторськими.

– Розкажіть про одногрупників...

Найталановитіша – Аліна ФЕДОНЕНКО. Аліна пише картини за допомогою скетч маркерів та простого олівця. Віддає перевагу написанню портретів знаменитих акторів та  співаків. Серед її робіт є портрети викладачів нашого факультету. Аліна: «Малюю з 6-го класу, коли вступила до художньої школи ім. М.Г. Лисенка у рідних Сумах. Малювання – це для мене і хобі, і поклик душі. Малюю кожної вільної хвилинки,  це відволікає від життєвих складнощів. Часто питають: «Чи малюєте Ви на замовлення?», одразу відмовляюся, бо це накладає певну відповідальність».

– Як відпочиваєте?

-        Відвідуємо кінотеатри, бо це три задоволення в одному: перегляд нового фільму, спілкування з групою та безліч прекрасних емоцій. Часто просто гуляємо парками міста...

-        Чи багато залишається в магістратурі?

-        Так, практично всі. Можливо, хтось буде навчатися на заочному відділенні.

- Чи всі змогли  знайти роботу своєї мрії?

- Більшість ще знаходиться в пошуках.

Віка ТОКАР уже працює  викладачем у школі. Вікторія: «Працюю вчителем у Харківській приватній гімназії "ОЧАГ".  Викладаю математику для учнів 5-х - 6-х класів, алгебру й геометрію для 7-х та 8-х. Дуже задоволена своєю роботою, праця з дітьми –  гарний досвід.  Навчаєшся відповідальності та серйозному ставленню до знань. Коли  дивишся в розумні оченята дітей, які слухають тебе та дізнаються нового, – відкривається друге дихання».

Дехто вже має свій бізнес та працює над його розвитком та популяризацією. Інші ще шукають власне «Я». САЙНЧИН Віталій: «Декілька років працюю у сфері ремонту автомобілів. Зараз налагоджую свій бізнес, пов`язаний також з автомобілями: купівля, продаж та ремонт».

–       Що для кожного з вас університет?

ФЕДОНЕНКО Аліна: «Нові знання, нові  навички, нові знахідки, нові ідеї!».

ТОКАР Вікторія: «Це місце пізнання та знаходження себе не лише в навчанні. Це поштовх до знаходження свого місця в соціумі».

САЙНЧИН Віталій: «Це мої друзі, це базові знання для подальшої роботи».

ПАЩЕНКО  Любов: «Університет: "Cognosere. Docere. Erudire", "Пізнавати. Навчати. Просвіщати." Це місце, яке допомагає пізнавати себе та розвивати всебічно.»

- Побажання студентам Каразінського?

- Бажаємо сил та терпіння, щоб успішно скласти сесію!

Ю. Брег