Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Нагороди

 

«Профспілковий лідер»-

Таким нагрудним знаком нагороджено голову студентської профспілки Каразінського університету БОРТНИКОВУ Дар’ю Олександрівну за 12 років свідомої самовідданої праці у профспілках України  на благо молодіжної аудиторії нашого університету. Даша: «Сьогодні для мене визначний день - справа мого життя, якою я живу вже 12 років, спільні досягнення, які ми за цей час напрацювали з різними командами, досвід та знання, вкладені у мене тими, кого я визнаю своїми вчителями, отримали визнання! Це визнання втілилося у нагрудний знак "Профспілковий лідер". Дякую членам профспілки Каразінського, які довірили мені захист своїх прав та реалізацію інтересів, команді, яка зі мною кожного дня втілює у життя яскраві та корисні проекти, обласній організації Профспілки працівників освіти і науки, Центральному комітету за нагороду, яка надає стимулу до подальшого руху та перемог. Обіцяю, що не зупинюсь на досягнутому...».

Досягнення!

ВІД РЕДАКЦІЇ: У березні виповнився рік роботи Дар’ї БОРТНІКОВОЇ, на посаді  голови студентського профкому, профспілкового лідера.

БОРТНИКОВА Дар’я: «Як Ви розумієте у всі наші плани втрутився карантин. Він вніс свої зміни та кардинально змусив усіх  нас підлаштуватися під його правила. По-перше, через пандемію наша команда роз`їхалася  різними куточками країни. Ми були вимушені перейти на дистанційну роботу. Усім організаціям заборонено проводити масові збори та концерти. Ми поставили на паузу співпрацю з кінотеатрами та театрами, бо все було зачинено. Наша команда не здалася та почала пристосовуватися до нових правил життя. Так, ми перші в Україні почали нараховувати матеріальну допомогу студентам онлайн. Студенти надсилають усі необхідні документи в електронному вигляді на пошту профкому, вони оброблюються, обговорюються, далі головний бухгалтер перераховує гроші на карткові рахунки. По-друге, нам вдалося перейти на оформлення субсидій онлайн. По-третє, відбувся традиційний оздоровчий відпочинок у Карпатах. Від профспілки оздоровилося близько 55 студентів. На щастя по приїзду ніхто не захворів.

Зараз ми щодня продовжуємо роботу з реалізації права на пільговий проїзд, контролю стипендійного забезпечення, позаосвітнього розвитку членів профспілки, 5 сезонів поспіль проект Karazin Student Card залишається у топі наших послуг.

–       Яким чином проводилися заходи від Профкому?

- Усі наші профспілкові заходи проходили онлайн. Останній раз збиралися в Karazin Student Hall, 18-го листопада. Це буз затишний квартирник, але з онлайн глядачами. День студента також не змогли оминути та розіграли для молоді призи у Instagram.

6-го березня запросили до театр ім. Т. Г. Шевченка, а 28-го березня відвідали театр Музичної комедії, 31-го березня  члени профспілки відвідали спектакль молодіжного театру «Інакше». Нам вдалося провести перемовини з кінотеатром «Paladium», де плануємо бронювати залу та влаштовувати кінопокази. Улітку сподіваємося поїхати подорожувати за декількома напрямками: Карпати, Одеса,  Херсон. Усіх чекаємо, запрошуємо та завжди раді бачити!

- Дар’є, як Вам працюється в новому статусі?

- Відповідально, але працюємо! Іноді буває страшно, але я неймовірно вдячна членам профспілки, які  мені довірили цю роботу. Дякую студентам, які підтримують, дякую адміністрації, керівникам структурних підрозділів університету, деканам, директорам навчально-наукових інститутів, нашим партнерам – студентському самоврядуванню.  Щиро дякую команді профспілки, бо саме завдяки цим людям я знаходжу в собі мотивацію та поштовх працювати на благо студентів ще краще. У нашій команді-сім`ї всього 39 лідерів, особливо хочу подякувати за наші перемоги у цьому році: СОРОКІНІЙ Марині, ПІКСАСОВІЙ Анастасії, ПАЩЕНКО Любові, Антону ВОРОБЙОВУ КАРАЧЕНЦЕВІЙ Анні, CІМЦОВІЙ Карині та САМОЙЛОВІЙ Аліні,. Разом – ми сила! Дякую кожному!

Ю. Брежнєва