П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Захисти

НОВІ НАУКОВІ ЗВЕРШЕННЯ!

ВІД РЕДАКЦІЇ. Під керівництвом доктора філологічних наук, професора, академіка НАН ВО України САМОХІНОЇ Вікторії Опанасівни будо захищено чергову дисертаційну роботу викладачем кафедри англійської філології КУЗНЄЦОВОЮ Ольгою Володимирівною. Дисертація на тему «Постмодерністський комічний ідіодискурс Дейва Баррі» виконана у річищі наукової школи В.О. Самохіної — дослідження функціонально-комунікативних характеристик англомовного гумору. З одного боку, це вже традиція. З іншого боку, зацікавленість у вивченні гумору є дійсно невичерпною темою, тому що весь час знаходяться нові об’єкти, нові грані, нові вектори дослідження.


Професор В. О. Самохіна впродовж багатьох років займається своєю улюбленою темою, яку вона висвітлює з різних і неочікуваних ракурсів. Вікторія Опанасівна йде своїм шляхом, і завжди цікаво дізнатися, що нового вона зі своїми аспірантами відкрила в такій категорії як гумор. Під її керівництвом вже захищено 14 кандидатських дисертацій та ще три аспіранти активно працюють над новими науковими розвідками. Роботи, виконані молодими науковцями, - сміливі: не кожен візьме такий надзвичайно складний об’єкт як гумор. Кожна тема є самобутньою, оригінальною, концептуально креативною.

Зі своїм науковим керівником Вікторією Опанасівною Самохіною працює з п’ятого курсу. Кузнєцова О.В. Ще студенткою, посіла ІІІ місце на регіональному конкурсі наукових робіт та ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Германські мови» (м. Ніжин) у 2013 році.

На думку Ольги Володимирівни, велику роль у формуванні концепції дослідження відіграв життєстверджувальний підхід її наукового керівника, яка виховує не лише молодих науковців, а й креативних особистостей. Гумор, що є основою наукових робіт, пов’язується конкретно з особистостями, які виховуються на факультеті. Саме тому тема дисертації О. В. Кузнєцової пов’язана з креативною особистістю сучасного американського письменника-гумориста Дейва Баррі.

«Своїми науковими досягненнями я цілковито завдячую науковому керівнику проф. В.О. Самохіній, яка для мене є взірцем ученого, педагога з великої літери. ЇЇ всебічна підтримка та допомога під час написання дисертації є неоціненною. Зустріч із Вікторією Опанасівною ще в мої студентські роки стала доленосною та вплинула на мій професійний та науковий розвиток», — розповідає О. В. Кузнєцова.

О.ДЕУС