Вівторок, квітня 16, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Весна!

ЕКСПЕРТИ — ФІНАНСИ — ЖІНКИ

ВІД РЕДАКЦІЇ. Напередодні 8 Березня жіночу частину трудового колективу фінансовоекономічної служби вітає керівник, головний бухгалтер університету В.М. РИШКОВ:

— Колектив у нас можна сказати цілком жіночий, сорок співробітників — 38 жінок і двоє чоловіків, я і програміст Валерій Зімецький. Колектив — стабільний. Працюють співробітники без збоїв, і якщо ідуть — то лише в декретну відпустку, після якої завжди повертаються і продовжують працювати на своєму місці. І це мене, як керівника, дуже тішить і радує. Бо стійкість і відсутність стресів на роботі, пов’язаній з фінансами, стабільність у кадрах — це запорука успіху. Я задоволений роботою нашого чарівного жіночого колективу.

— Володимире Миколайовичу, розкажіть про Ваші відділи, завдання, проблеми на часі?

— Наш підрозділ виконує різні фінансово-економічні функції. У великому розрахунковому відділі працює близько 15 жінок і наразі перед ними стоять гостро питання перерозподілу заробітної плати, яка зросла з 1 січня 2021 року, відпускних тощо. Також важливим завданням для нас є відповідно до Положень Нацбанку України переведення усіх співробітників університету на єдину банківську систему. Відтепер усі обчислення та перерахунки у Каразінському університеті будуть відбуватися лише через єдиний уповноважений законодавством — УкрСиббанк. Користуючись нагодою, звертаюся до усіх читачів, до каразінців, хто ще отримує кошти у касах (а це ще кілька сотень наших співробітників!) — звернути на це питання увагу! Перейдіть на карткову систему Укрсиббанку найближчим часом.

— Як гадаєте, чому бухгалтерські послуги в основному надає прекрасна половина людства?

— Цьому є логічне пояснення — саме жінки більш посидючі, здатні з належною ретельністю, скрупульозністю займатися копіткою роботою. Вони відповідальніше відносяться до доручених справ, до фінансів. І мені це імпонує.

— Володимире Миколайовичу , і все-таки, кілька святкових слів, про Ваших чарівних колег?

— У нашому колективі працюють перспективні молоді заступники. У розрахунковому відділі — грамотний спеціаліст і мій заступник Олена Федорівна ЧУЄВА. Нещодавно заступником головного бухгалтера стала чудовий фахівець Ірина Сергіївна ПЛАХОТНЯ, яка дійсно на своєму місці. На її плечах — перерахунки, договори, купа різної фінансової документації. Заступник з багаторічним стажем Тамара Іванівна ЧЕЛОМБІТЬКО відповідає за науку, за гранти, відповідає за велику ділянку роботи. Начальник планово-фінансового відділу ХРУСЛОВА Надія Семенівна також уособлює університетського фінансового експерта, яка веде фінансові звіти, операції з іншими установами, впроваджує електронний документообіг, на її плечах можна сказати весь бюджет університету. Щасливий працювати з такими мудрими та професійними жінками-професіоналами своєї справи. Дорогі колеги, чарівні жінки, вітаю вас із цим святом весни! Хочу подякувати вам за багаторічну роботу, побажати здоров’я, жіночого щастя, такого, яким ви його собі уявляєте, і щоб ваші рідні та близькі завжди вас радували.

Спілкувалася Ліна ТИМАРСЬКА.