Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Трибуна відповідальної людини

СТУДЕНТИ МЕХМАТУ

ВІД РЕДАКЦІЇ. АНОЩЕНКО Ольга Олексіївна – заступник декана з навчальної роботи факультету математики і  інформатики, розповіла про результати зимової сесії.

- Студенти складали іспити у змішаній формі відповідно до рішення викладачів: онлайн або офлайн. Під час локдауну, першокурсники, магістри та бакалаври складали іспити онлайн. У всіх інших випадках підсумковий семестровий контроль проводився згідно розкладу, у якому студенти бачили дату іспиту, місце його проведення та приїздили до університету, щоб скласти предмети у традиційний спосіб. Іспити, проведені онлайн, орім письмової частини, обов’язково супроводжувались індивідуальною співбесідою з кожним студентом. На превеликий жаль,  більшу частину минулого семестру, ми працювали у режимі онлайн. Є студенти, яким складніше сприймати дистанційну форму навчання і, якщо порівнювати їх успіхи з минулими роками, то вони стали вчитися набагато гірше. А є такі, у яких результати кращі, ніж раніше. Для великої частини студентів важко правильно розподіляти час і регулярно працювати самостійно. Крім того, варто відзначити, що рівень засвоєння знань, під час онлайн навчання, відрізняється від традиційної форми і причому у негативний  бік.

Найбільше нас хвилюють першокурсники, бо це діти, яким взагалі важко пристосуватись до нового університетського навчання, а тим паче в онлайн форматі. У цій ситуації складно і викладачам також, бо за два тижні вони не змогли повністю розпізнати першокурсників і зрозуміти, що це за особистості. Шкода, що молоді люди не мають студентського життя, вони позбавлені атмосфери рідної ALMA MATER та спілкування.          Чи маємо боржників, відрахованих у цьому році? Маємо, але не  більше, ніж завжди, усе стабільно. На даний час відраховано три першокурсника, але є ще студенти, яким дуже важко навчатися. Подивимося, як буде далі, бо у більшості випадків діти пристосовуються до навчального процесу та вирівнюються.

У першу чергу я хочу побажати студентам не втрачати інтерес до навчання, зібратися та вийти переможцями з цього непростого періоду. І, звичайно, відчути, що таке студентське життя.

Ю.БРЕЖНЄВА