Середа, квітня 24, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Справа, якій служиш

Справа, якій служиш…

ДОЦ. І.Б. ШРАМКО: «Про Більске городище я чула ще з дитинства.  Але перше знайомство з ним відбулося  лише у  студентські  роки. Пам’ятаю, як на  високому корінному березі Ворскли зустріло нас  місце нашої практики…. Грандіозне видовище! І сьогодні   Більске городище не перестає  вражати своєю красою, унікальністю споруд, яскравістю відкритих об’єктів, науковою важливістю багатьох знайдених предметів та археологічних комплексів. Заповідник з досить складною долею, є ключовим для розуміння культурно-історичних процесів Східної Європи в ранньому залізному віці. І потенціал його ще далеко не вичерпано, має бути збережений для нащадків.  При такому підході його слід включити  до найцікавіших туристичних об’єктів України...».

І. Б. Шрамко "Заметка о Бельске" 2014 рік.

До ювілею І. Б.  ШРАМКО

ініціативна група у складі співробітників Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна (історичний факультет, Музей археології, Музей природи) та Історико-культурного заповідника "Більськ" підготувала тематичний збірник наукових праць "Ранній залізний вік Східної Європи". Збірник найближчим часом буде презентований широкому загалу! Видання містить 29 статей авторів, у тому числі з Японії, Великобританії, Німеччини!!!

Дякуємо і вітаємо!

О. Деус