П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Твій рік

Тисячу терабайт Вам натхнення!

ВІД РЕДАКЦІЇ. У рік Білого Металевого Бика за китайським гороскопом народилася Ольга Юріївна МОРОЗ, старший викладач кафедри теоретичної та прикладної системотехніки факультету комп’ютерних наук.


-          Ольго Юріївно, як ви ставитеся до прогнозів?

- Особисто я не вірю гороскопам. Вони складені людьми, а людям властиво помилятися. Тим не менш, гороскопи мене не дратують, скоріш забавляють. А ще дають поштовх для пізнання іншої людини. Мій аргумент простий: у психології 4 психотипи - сангвініки, холерики, флегматики та меланхоліки. А в гороскопі їх аж 12! На відміну від Щура, Бик - це тварина працьовита, завзята і витривала. І я думаю, ми точно все подолаємо. Рік 2021 - Білого Металевого Бика. Метал - це стійкість, міцність і надійність. І це точно мій знак!

- Що принесе 2021 рік - ваш рік?

- Вірю, що рік Білого Бика буде яскравим і непередбачуваним для багатьох. І тут головне - чітко оцінювати вже пройдений шлях і не намагатися стрибнути вище голови. Але східний мудрець сказав би: “Ми стаємо сильнішими і кращими, тільки коли долаємо себе!” Саме тому 2021 рік стане роком потужного розвитку, більшою мірою - внутрішнього.

- Яким був для вас 2020 рік?

- Був достатньо контрастним і суперечливим. Він змусив нас подивитися один на одного, звернути увагу на родину, дітей. Навчив нас бути більш терплячими один до одного. І це потрібно цінувати. Я особисто успішно закінчила перший рік аспірантури «на відмінно», відвідала багато семінарів і тренінгів, до яких раніше просто руки не доходили. Я вивчила програми онлайн, засвоїла нові техніки та інструменти проведення занять. Зараз все це стало можливим отримати, не виходячи з дому. І я вдячна за це, бо таких можливостей більше не буде. Було складно, але цікаво.

- Які плани на 2021 рік?

- Сподіваюся, що наступний 2021 рік буде спокійним і розміреним. Після високосного і непередбачуваного 2020 у всіх з’явиться можливість видихнути і, звичайно, реалізувати свої плани.

Я всім у цей рік  від душі бажаю антивірусного здоров’я. Хай новий рік буде повний позитивної інформації, хай електронна пошта стане багатшою на листи щастя, хай усі сервери будуть доступними, програми - вдалими, коди - розгаданими, ключі - підібраними. Хай пошукова система буде налагоджена на особисте щастя, хай у сітці вашої чарівності заплутається любов, а всі негаразди заблокує антивірусна програма. Тисячу терабайт вам натхнення! З Новим роком!

Анна УДНІКОВА, наш спецкор.