Четвер, квітня 18, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Філософський факультет

Дорогі друзі! Влітку 2021 року філософському факультету виповнюється 20 років і, вступивши до нас в такий знаменний рік, Ви маєте унікальну можливість долучитися до філософської спільноти, яка існує у світовому просторі і часі вже понад 2500 років !

Готуючись до вступу на наш факультет, Ви можете відвідувати заняття Малого філософського факультету та філософсько-культурологічного лекторію, спробувати свої сили у підготовці наукових робіт на секціях «Філософія», «Релігієзнавство» (перших в Україні) Малої Академії Наук України, взяти участь в роботі Всеукраїнської філософської  історико-краєзнавчої конференції учнівської молоді  «Пізнай себе, свій рід, свій нарід».

Вступивши на факультет, Ви зможете отримати освіту за спеціальністю «Філософія» (освітні програми: «Філософія», «Європейські студії),  за спеціальністю «Культурологія» (освітні програми: «Культурологія», «Урбаністичні студії»,  «Візуальне мистецтво та менеджмент культурних проектів»), за спеціальністю «Політологія» (освітня програма «Політичні технології  та аналіз політики»), студенти яких вивчають понад 200 дисциплін. Викладають ці дисципліни викладачі чотирьох  кафедр (теоретичної і практичної філософії імені професора Й. Б. Шада, теорії культури і філософії науки, політології, українознавства), серед яких понад 30 докторів наук і близько 70 кандидатів наук. І кожен з них готовий надати Вам допомогу з будь – яких навчальних чи наукових проблем.

Студентом факультету Ви зможете відвідувати чисельні наукові гуртки, виступити на Міжнародній науковій конференції студентів і аспірантів «Харківські міжнародні студентські філософські читання»  і в її матеріалах опублікувати свою першу наукову працю. До Ваших наукових послуг на факультеті також чотири наукових журналів. У разі відмінного навчання на факультеті та його успішного завершення Ви зможете вступити до аспірантури факультету і захистити кандидатську дисертацію в одній із двох Спеціалізованих вчених радах, що працюють на факультеті. З часу заснування факультету близько трьох десятків його випускників захистили кандидатські дисертації, щорічно наші студенти посідають перші і призові місця на республіканських конкурсах студентських наукових робіт і олімпіадах з філософсько-культурологічних та політологічних дисциплін.

Ваші щоденні студентські будні на факультеті прикрасять: посвята в студенти факультету в с. Сковородинівка, конкурс першокурсників «Альма Матер», новорічний філософський бал – маскарад та багато ін.

Випускники філософського факультету з широкою гуманітарною підготовкою та ерудицією, знанням іноземної мови, набутими навичками ораторського мистецтва та здатністю комунікації бажані фахівці найрізноманітніших закладів та установ – від навчальних закладів до засобів масової інформації.

Проф. І. КАРПЕНКО, декан філософського факультету