Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Історичний факультет

У 2009-2010 н.р. історичний факультет працював досить плідно. Усі кафедри факультету увійшли до десяти кращих кафедр гуманітарного профілю, згідно рейтингу, який проводиться в університеті. Було видано чимало наукової та навчальної літератури. Викладачі почали активніше використовувати у процесі викладання ТЗН та комп’ютерні технології, наш факультетський сайт визнано кращим в університеті.

На факультеті відбулося декілька міжнародний наукових конференцій, в тому числі молодих учених. Зокрема, «Болгарія-Україна: від євразійських імперій до Європейського Союзу" (VI Дринівські читаня), "Наукознавство та історія історичної науки" (ХІ Астаховські читання), "Проблеми дослідження і охорони культурно-історичної спадщини України" (спільно з Харківським історико-археологічним товариством), міжнародний науковий семінар "Інформаційні технології в історичній освіті", перший в Україні Міжнародний симпозіум з проблем візантинистики «Homo byzantinus cеред ідей та речей» та ін.

Наші музеї презентували декілька цікавих виставок. Спільно із Бєлгородським державним університетом ми почали організовувати осінні студентські школи з проблем пам’яткознавства Слобожанщини. Наш студент П. Єрємєєв отримав перше місце на Всекраїнському конкурсі студентських наукових праць.


Проф. С. І. ПОСОХОВ, декан історичного факультету.