П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Група моя студентська!

 

Все починається з любові…

ВІД РЕДАКЦІЇ: Кращою групою факультету МЄВ та ТБ декан РЄЗНІКОВ Валерій Володимирович називає групу УО-41, четвертокурсників, спеціальність «Міжнародні економічні відносини».


-          Чого досягла ваша група за чотири роки навчання?

-          Кожен студент групи УО-41 досяг значних результатів і продовжує кожного дня реалізовувати себе. Є ті, хто цікавиться іноземними мовами: БIЛОБОРОДОВА Вероніка  вивчає китайську та японську, КУЗЕНКО Юля зосереджена на китайській, бо  їй   імпонує культура Китаю.  ШАПОВАЛ Поліна - активний волонтер: брала участь у «Kharkiv Airport Run» 2018, XI international tourism forum "Kharkiv: partnership in tourism",
«Kharkiv international marathon» 2019, очолює HR-відділ СНТ МЕВ та ТБ.  БУЦХРІКІДЗЕ Гурамі  працював співорганізатором ІІІ Молодіжного форуму в Харкові, проводив волонтерську діяльність на ІІІ українсько-німецькому форумі. ЖУРАВЛЬОВА Вікторія брала активну участь у проекті "Клуб особистостей", була членом СНТ факультету МЕВ та ТБ та організації AIESEC. ДРЕЄВА Ельвіра грає у  волейбол уже 6 років. ВАЛЮШЕНКО Марина займається великим тенісом. Також у нашій групі є студенти-випускники Школи молодого  українського  дипломата: Гурамі БУЦХРІКІДЗЕ, Євгенія ЖУРАВЛЬОВА, Михайло КОЧЕРГА. Євгенія ЖУРАВЛЬОВА є членом Молодіжної ради при Харківському міському голові. Михайло КОЧЕРГА – голова СНТ факультету, Поліна ШАПОВАЛ –  член СНТ факультету. РОМАНЕНКО Ася удосконалює себе і свої знання у політиці, брала участь у молодіжній моделі засідань ООН, закінчила літню школу громадянської освіти від IFES і зрозуміла, що університет надихає розвиватися постійно. Ася РОМАНЕНКО: «Я починала з англомовних  spiking club на факультеті, постійно відвідувала  зустрічі з іноземними послами, які приїздили до університету. Зараз я подорожую Україною, беру активну учать у вебінарах, марафонах, таборах, які спрямовані розвивати активну громадянську позицію та відкривають багато можливостей самореалізації».

- Який секрет успіху групи?

- Слід просто любити те, чим займаєшся, виконувати те, що потрібно. Кожен   студент групи УО-41 має мету і намагається з кожним кроком приблизитися до неї.

Доцент Ольга Андріївна ЧІЧІНА, куратор групи УО-41:

- Я пишаюся тим, що студенти моєї групи показують високі результати у навчанні. У них нестерпна жага до знань, практичного досвіду та втілення їх у життя! Вони працюють, проходять стажування за кордоном, виступають, перемагають у змаганнях. Студенти  професійно займаються науковою діяльністю. Також вони є керівним складом Студентського наукового товариства факультету та займаються інтелектуальним розвитком на факультеті. Студенти організовують дебатні клуби, спікінг клаби, інтелектуальні ігри та конференції. Також студенти активно подорожують, займаються волонтерством, проходять стажування та практику за кордоном. У межах стажування за програмою Еразмус, студенти стали учасниками Конгресу Ініціатив Східної Європи (Люблін, Польща, 2019).

- Як це - бути куратором кращої групи?

- Група неймовірних особистостей з амбіціями та бажаннями стати успішними людьми! Завдання куратора не навчати чи повчати, завдання куратора – чути студентів, розуміти їх, відсвітлювати можливості, які вже створені для них у Каразінському, у місті, країні... Завдання куратора бути прикладом та підтримкою!

Кабінет четвертокурсників

Євгенія ЖУРАВЛЬОВА: «Мені подобається, що факультет не лише надає теоретичні знання, а ще й багато практики.  Я - член Молодіжної ради при Харківському міському голові, веду активне життя, вивчаю додатково французьку мову, полюбляю читати та дізнаватись  щось нове. Нагороджена Почесною грамотою департаменту у справах сім`ї, молоді та спорту Харківської міської ради «За вагомий внесок у реалізацію молодіжної політики, плідну громадську діяльність та активну участь у соціально- економічний розвиток м. Харкова». У планах здобути  професію,  де я буду постійно розвиватися, почувати себе необхідною та корисною людям».

Гурамі  БУЦХРІКІДЗЕ: «Факультет МЕВ та ТБ я обрав тому, що з 8 класу хотів пов`язати своє життя з міжнародною діяльністю та політикою. Мені подобається вивчати культуру, економіку, фінанси та іноземні мови. Саме поєднання між собою економіки, іноземних мов та географії на факультеті МЕВ та ТБ, дає змогу стати гарним фахівцем у міжнародних відносинах. Одним з міських проектів, у якому брали участь, це  «Школа молодого дипломата», де разом з командою виграли стажування у міжнародному департаменті Харківської міської ради. Також я переможець міського конкурсу студентських проектів «Харків – місце молодіжних ініціатив», фіналіст програми «Клуб особистостей» та інші. Був членом ГО «Лінк», де організували Євроклуб для школярів. їздив волонтером Європейського корпусу солідарності (ESC) до Польщі. Планую отримати науковий ступінь доктора філософії та викладати в університеті. Головна місія – повернутися на історичну батьківщину, Грузію».


Михайло КОЧЕРГА: «Я обрав МЕВ та ТБ у Каразінському через те, що він – квінтесенція всього того, чим я дуже цікавився ще за шкільних часів: економіка, всесвітня історія, геополітика... Про цей вибір я жодного разу не пошкодував. Меломан (рок 60-90-х), сінефіл, книголюб. Я - голова Студентського наукового товариства факультету, беру участь у різноманітних наукових конференціях. Мрію працювати за спеціальністю!».


Юля БРЕЖНЄВА