П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Народилися у рік Бика

Доц. Ю. І. КОХАН: «Навчилися цінувати здоров’я»

ВІД РЕДАКЦІЇ. Про рік минулий та прийдешній, про новорічне розмірковує доцент, заступник декана з навчальної роботи філологічного факультету Ю. І. КОХАН. Юрій Іванович:


- Рік, що минає, усім нам,  приніс "відкриття" під назвою КОВІД-19. І це "відкриття", на жаль, сильно змінило наше життя. Але "коронавірусні" негаразди стимулювали опанування нових, дистанційних, форм навчання.

- Ваші прогнози на Ваш рік?

- Справді, 2021, рік Бика, - це мій рік, а також і рік моєї доньки Діни, яка теж народилась у "бичачому" році. Бикам я симпатизую. Тварини справді сильні й красиві. Тому ненавиджу кориду, хоч і ніколи її не бачив. З "бичачих" рис бачу в собі спокійну вдачу, терплячість, певну консервативність. Віл - це працівник у полі. Не знаю, чи подобається їм тягати плуг чи борону, а я люблю роботу на землі, із задоволенням порпаюсь на дачі. Риси Бика бачу і в своєї доньки - твердість характеру, цілеспрямованість, організованість, упертість у досягненні мети. Незалежно від того, яким був старий рік, усі люди хочуть залишити в ньому хвороби, проблеми, конфлікти. Відповідно, у прийдешній рік хотілось би взяти те, що позначається антонімами до цих слів.

- Минулий рік Бика. Пам'ятаєте, як він пройшов?

- Попередній рік Бика - 2009, можу сказати банальне "Як летить час!". Хоча ні, згадав: 12 років тому ми пережили епідемію "свинячого грипу" H1N1. І також був карантин, але не такий жорсткий і тривалий. Історія повторюється!

- Що чекаєте знайти під ялинкою?

- Про те, що сподіваюсь знайти під ялинкою, краще спитати у дружини. Що покладе, на те й сподіваюсь.

- Ваші новорічні побажання каразінцям?

- Колегам-каразінцям бажаю насамперед здоров’я, здоров’я і ще раз здоров’я. Рік, що відходить, навчив його цінувати понад усе. А ще бажаю повернутись до нормальної роботи зі студентами "вживу" в авдиторіях. Нехай усім нам щастить!

Л. МОРСЬКА.