Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Народилися у рік Бика

ПІДСУМКИ ТА ПЛАНИ

ВІД РЕДАКЦІЇ: Доц. В. О. ТЕМЧЕНКО, завідувач кафедри фізичного виховання, розповів про плани на 2021 рік, а також поділився думками про 2020. Володимир Олександрович:

Пандемія 2020 р.  змінила всі плани. З вірусом пов`язана відсутність спортивних змагань. Перенесено на 2021 рік V Європейські Студентські ігри, на яких повинна була грати наша команда з міні-футболу. На превеликий жаль, наші спортсменки, черлідерки, вимушені брати участь лише в онлайн змаганнях. Навіть Олімпійські ігри, які планувалися на вересень, у Токіо – перенесли. Старший викладач кафедри фізичного виховання ЗНАК Віталій Євгенович тренує боксера ХАРЦИЗА Ярослава, який є кандидатом на участь в Олімпійських іграх. На жаль, ліцензійний турнір, у якому повинен був грати Ярослав, призупинили саме у той день, коли Ярослав мав боксувати на здобуття Олімпійської ліцензії. Незважаючи на увесь негатив, позивні моменти існують! В першу чергу, студенти, які, навіть попри те, що заняття з фізичної культури і спорту не мають ніякого підсумкового контролю, заліків, продовжують займатися спортом. Цьому сприяє система, яка була розроблена кафедрою ще у 2005 році. Вона була орієнтована на те, щоб студент самостійно обрав той вид спорту, який йому до вподоби. У минулому навчальному році таким шляхом займалися близько 2200 студентів. Вважаю, що це вагомий показник. На початку 2020 року студенти також проявили активність і, незважаючи на карантин, продовжили тренування.

А чи дотримуєтеся ви карантинних правил, коли студенти тренуються?

- Є постанова Кабінету міністрів, яка підтверджує, що займатися фізичною культурою і спортом дозволяється. Останні дані говорять, що можна проводити заняття у спортивних залах, якщо на одну людину не менше двадцяти квадратних метрів. Таку норму дотримуємося на заняттях в усіх спортивних залах Каразінського університету. Окрім офлайн занять, наші тренери проводять онлайн заняття. Якщо ви полюбляєте фітнес, то запрошуємо до прямих трансляцій, які проходять у Instagram на акаунті кафедри фізичного виховання і спорту @sport_karazin.ua.

- Яким був рік для вашої родини?

- Найголовніше у житті кожної людини – сім`я. Моя родина велика, у нас четверо діток. У 2020 р. моя мама відзначила 89-річчя! Найстарша донька закінчує середню школу і планує вступати до Каразінського на факультет МЕВ та ТБ. Дві донечки навчаються у школі, а наймолодший, Олексій Володимирович, пішов цього року до дитячого садочка.

- Чи вірите у гороскоп і чи підтримуєте думку стосовно того, що люди, які народилися у рік Бика спокійні, але у деяких моментах їх вибуховий характер може себе проявити?

- Ні, у гороскопи взагалі не вірю. Стосовно характеру Биків так, повністю згоден. Бувають моменти, коли треба виказати все. Моя середня донька народилася у 2009 році, це був рік Бика. Хочу сказати, що характер дуже схожий на мій, але багато залежіть від перехідного віку.

- Що очікуєте від 2021 року?

- Сподіваюся, що ми подолаємо пандемію та зможемо повернутися до повноцінного життя. Бажаю українському народу стати здоровішим в усіх сенсах. Зараз у Північному корпусі проходить реконструкція спортивної зали і ми сподіваємося, що у 2021 зможемо там тренуватися. Хочеться вірити, що заробітна плата, яку обіцяє держава, стане достойною! Вірю, що наступний рік принесе Каразінському нові таланти, нові успіхи та славу університету!

Розмовляла Ю. БРЕГ