Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу

На факультеті відкрито Спеціалізовану Раду з захисту кандидатських дисертацій за спеціальністю 08.00.02 «Світове господарство і міжнародні економічні відносини» для активізації підготовки кадрів вищої кваліфікації.
Триває робота з відкриття нової спеціальності «Міжнародна інформація».

Протягом поточного року кафедрами факультету за сприяння студентського наукового товариства було проведено три міжнародні науково-практичні конференції: «Актуальні проблеми міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу», «Українсько-російське порубіжжя: стан та перспективи співробітництва», «Туристичний бізнес: світові тенденції та національні пріоритети».

Студенти та викладачі факультету в 2009/2010 навч. році гідно представили Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна на V щорічній міжнародній науковій конференції «Религия в современной системе международных отношений: возможности религий в созидании мира и урегулировании конфликтов» на факультеті міжнародних відносин в Санкт- Петербургському державному університеті (РФ).
Студентка 2 курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Азаренкова О.В. отримала диплом II ступеню на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямом «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом» в Донецькому національному університеті економіки та торгівлі ім. М. Туган-Барановського та отримала стипендію Харківського міського голови «Обдарованість» на 2010/2011 навчальний рік.

На факультеті діє Організаційно – інформаційний центр туристичного бізнесу, який сприяє організації практичного навчання студентів факультету та Університету в галузі туристичного бізнесу за кордоном.
В 2009/2010 навчальному році були проведені та студенти факультету приймали участь у таких подіях: конкурс творчості першокурсників «Alma Mater», у якому факультет посів перше місце та одержав диплом за кращий вокальний номер, Містер та Міс Університет, Міс Економ, де також студенти факультету посіли перші місця.

Також студенти факультету постійно приймають участь у всіх спортивних змаганнях університету на яких виборюють призові місця.
У вересні 2010 р. кафедрою туристичного бізнесу було продовжено традицію святкування на факультеті Міжнародного Дня туризму. На святкуванні відбувається посвячення студентів 1 курсу до студентів-туристів на базі спортивного комплексу в Сокольниках, їм вручаються посвідчення туриста. До Дня ООН започатковано традицію посвячення у студенти-міжнародники та закладені капсули часу 1-х курсів
На факультеті проводяться різноманітні заходи за участі студентів та викладачів: інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?», студентські дебати «Модель: велика вісімка», конкурс студентських творчих статей «Кращий курорт року» тощо.

Восени 2010 року студенти факультету разом з кураторами відвідали Міжнародний турсалон «Україна – 2010» у місті Київ.
Викладачі та студенти постійно організовують туристичні тури з метою знайомства та вивчення рідного краю: Полтава, Опішня, Диканька, Сковородинівка, Крим, обзорні тури по містам України.


Проф. В. І. СІДОРОВ, декан факультету МЕВ і ТБ.