Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Сесія-2020

ВИКЛИК ГІДНО ПРИЙНЯТИЙ

ВІД РЕДАКЦІЇ. Щиро вдячні кафедрі міжнародних відносин імені Артура Голікова, факультету  МЕВ та ТБ, що відгукнулися одними з перших на наше прохання.


Доцент Іван Сергійович МАРЧЕНКО:

-          "До успішного складання сесії – готові. Навчальний рік розпочався з великою вірою в те, що русло звичного життя в суспільстві та університеті повернеться остаточно. На жаль, нам знову довелось працювати в умовах жорсткого карантину та дистанційного навчання. Особливо важко першокурсникам, які тільки долучилися до університетської сім'ї. Нам, викладачам, слід зробити все, щоб забезпечити найякісніше навчання в період пандемії. Особисто мені бракує зустрічей зі студентами. Платформи «Zoom», «Google Classroom» та «Moodle» не можуть передати атмосферу живого спілкування. Добре, що класичний університет був готовий до дистанційного навчання".

- Як працювали студенти у цьому семестрі?

- У цьому семестрі я викладаю на другому та третьому курсах і хочу зазначити, що в 2020 році університет отримав дуже сильних студентів. Зараз у мене близько 200 студентів, і я цілком задоволений результатами та відвідуванням. Особливо приємно, що з переходом на дистанційне навчання, активність не була втрачена, а навпаки – стала потужнішою. Можу відзначити найактивніших студентів, результатами яких я повністю задоволений: Анжеліка Іванова (група УЛМ-21), Владислава Пахомова (УМБ-21), Наталія Стельмашова (УМФ-21), Микола Завгородній (група УМВ-32) та багато ін. Також є студенти, з якими ми працювали раніше, а зараз плідно співпрацюємо у різноманітних проектах, івентах на факультеті та поза його межами: Михайло Кочерга (УО-41) – голова СНТ факультету МЕВ та ТБ, Денис Ганжа (УМІ-41), засновник ГО “Платформа Публічної Дипломатії”, Дар’я Андрієвська (УМІ-41), Павло Мігунов (УО-31), Марія Миронюк (УК-42), які нещодавно очолили студентське самоврядування факультету.

Студенти готові до складання сесії?

- Готові!

- Як організовуєте викладання?

- Під час дистанційного навчання викладачам доводиться працювати значно  більше. Головна мета – зробити все можливе й неможливе, щоб не втратити зв'язок між викладачем та студентом. Наприклад, під час лекцій я намагаюсь спілкуватися з аудиторією, відхожу від класичного читання лекції, щоб допомогти студентам бути активнішими та занурити їх у процес навчання, а не просто вимкнути камери й займатися іншими справами. На практичних та семінарських заняттях, намагаюся давати більше колективних завдань, які виконуються в міні-групах, для того, щоб студенти більше спілкувалися та взаємодіяли одне з одним. Важливо залучати молодь у позанавчальні івенти, зустрічі, які проходять онлайн, бо наша задача навчати, повчати, наставляти. Дистанційне навчання –  виклик, який ми гідно прийняли.

Юлія Брежнєва, наш спецкор.




Ю