Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Сесія-2020

Що жнива нам готують?

ВІД РЕДАКЦІЇ: Зимова сесія навчального року 2020-2021р.  Весь 2020 рік в умовах карантину. І весь осінній семестр в таких незвичних і надзвичайних умовах. Як же ми працювали і тепер «жнивуватимемо»? Чи готові студенти і викладачі до випробувань сесійних он-лайн? Наші кореспонденти звернулися до викладачів і студентів напередодні Нового року.

Студент Каразінського уміє вчитися!

ВІД РЕДАКЦІЇ: Марина Михайлівна КУДІНОВА, доцент кафедри маркетингу, менеджменту та підприємництва економічного факультету переконана, що зимова  сесія буде успішною, незважаючи на дистанційний формат навчання.

- В цьому семестрі я працюю зі студентами четвертого курсу спеціальності                                «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», викладаю дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап проектами». Даний курс реалізується вперше на економічному факультеті Каразінського університету у рамках співпраці міжнародного проекту YEP з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та підтримується Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти та науки України, платформою «Дія. Бізнес», Українським фондом стартапів.

–  Як Ви оцінюєте успішність Ваших студентів сьогодні?

Навчання відбувається у плановому режимі, заняття проводяться в повному обсязі, організовуються практичні майстер-класи, зустрічі з підприємцями та багато інших цікавих заходів в онлайн форматі. В рамках  курсу студенти активно беруть участь у розробці власних стартап проектів. Найуспішніші готуються  до презентації своїх бізнес-моделей у рамках щорічного конкурсу молодих підприємців «WINTER STARTUP SESSION». Переможці отримають унікальну можливість пройти трьохмісячну безкоштовну інкубаційну програму YEP! Starter (ініціативи YEP проходять за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»).

- Як впливає дистанційний формат на успішність?

- Дистанційний формат навчання − це виклик і для студентів, і для викладачів. Однак здоров’я здобувачів освіти на першому місці. У Каразінському університеті ефективно працює платформа дистанційного  навчання Moodle, розвинений інститут кураторства, студент Каразінського уміє вчитися за будь-яких умов, швидко адаптується до змін, долає всі перешкоди на шляху до знань.

-  Ваші прогнози щодо сесії?

- Цілком оптимістичні!

Надія ВОЛНА.