Четвер, квітня 25, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Абітурієнт-2020

«Каразінський – найвища марка в Україні», – Ксенія ЩЕРБАК, першокурсниця-хімік

ВІД РЕДАКЦІЇ: Ксенія ЩЕРБАК закінчила Харківський науковий ліцей-інтернат "Обдарованість" із золотою медаллю. Посіла третє місце у вступному рейтингу до хімічного факультету із конкурсним балом «200». ЗНО склала відмінно: з математики – 196 балів, з української мови і літератури – 197, з хімії – 198. Ксенія неодноразово виборювала призові місця на олімпіадах, а також у якості гості відвідувала археологічні експедиції Каразінського університету.


Ксенія ЩЕРБАК:

– Наша вчителька з хімії Любов Миколаївна САМОШКО вела цікаві розповіді та експерименти на уроках, на лабораторні роботи до Каразінського...  В 10-му та 11-му класах в олімпіадах з хімії я вже посідала призові місця.  А обрала  Каразінський, бо саме тут викладання хімії одне з найякісніших в Україні. Ми відвідували класом практичні заняття в університеті. А ще я була на лекціях під час відбору учнів на IV етап олімпіади. Враження тільки позитивні, бо це – змога отримати велику кількість нової цікавої інформації (приємний додаток до шкільного навчання). На таких заняттях відчуваєш, що займаєшся справжньою наукою. Це і  додало впевненості у виборі професії.

Що можеш сказати про дистанційне навчання?

– Для мене дистанційне навчання виявилося емоційно важким, не вистачало живого спілкування, соціального "двіжу"; звичайний формат навчання беззаперечно кращий.
До ЗНО готувалася,  розв'язуючи тести за минулі роки. Результати цілком виправдали мої сподівання.

–  І ось студентське життя…

Чекаю на захоплююче навчання, на нові знайомства, нові захоплення, цікаві заходи. Сподіваюся, що на все вистачатиме часу!

Надія ВОЛНА.