Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Магістр-2020. Випускник – наша гордість!

Аура навчання – заслуга викладачів

ВІД РЕДАКЦІЇ: Вікторія ДОРОГАНЬ – кращий магістр Навчально-наукового інституту екології Каразінського. Студентство її було активним: виступала на наукових конференціях,  публікувала статті у фахових виданнях, брала участь в польових експедиціях, екологічних акціях та проекті Міжнародного Вишеградського фонду «Політичні та економічні аспекти збереження біорізноманіття у країнах V4» в 2019 р.


– Вікторіє, чим займаєшся після закінчення навчання?

– Наразі я неофіційно працюю в рамках екологічного проекту Харківської міської ради. Допомагаю розробляти план дій зі сталого енергетичного розвитку і клімату у Харкові до 2030 р., в майбутньому планую працювати за фахом у своєму рідному місті – Полтаві.

– Позаду 5, 5 років навчання в університеті?

– Найскладнішим для мене був перший семестр першого курсу. Це був нелегкий і тривалий період знайомства зі студентським життям, новим містом, однокурсниками і викладачами. Найбільше запам’яталось з університетського життя конкурс талановитих  першокурсників Alma Mater, літні виїзні практики, грандіозний випуск магістрів. Але головне, це викладачі, їх любов та відданість своїй роботі. Це вони створюють особливу атмосферу навчання, вражають професійним досвідом, досягненнями, мотивують на підтримують.  Мене завжди вражала впевненість та професіоналізм Н. В. Максименко, А. Н. Некос, Г. В. Тітенко, В. Г. Карпова, Е. О. Кочанова, Н. Л. Ричак,  О. О. Гололобової. Саме педагоги навчили раціональному мисленню, професійним вмінням, а головне екологічній свідомості та вихованості. Кожен із викладачів вражав і надихав. Я їм за це дуже вдячна! Вдячна за можливість бути частинкою Університетського життя!

– Ким себе бачиш в майбутньому?

– Перш за все, успішною та реалізованою особистістю. В майбутньому я хочу створювати цікаві проекти екологічного та освітнього напрямків.