Вівторок, квітня 23, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Магістри-2020

 

«Каразінський – місце, де стаєш особистістю», – Альона ПРОТАСОВА, історик

ВІД РЕДАКЦІЇ: За час навчання на історичному факультеті Альона ПРОТАСОВА зарекомендувала себе здібною, ініціативною та відповідальною студенткою. У другому навчальному семестрі 2019/2020 р. вона отримує стипендію імені М. С. Грушевського і сьогодні є кращою на потоці магістрів.

Альона бере активну участь у житті Наукового студентського товариства історичного факультету. Протягом трьох років вона - незмінний староста студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків «AD FONTES!». А минулого року її обрали ще й головою СНТ факультету. Дівчина активно займається археологічною діяльністю. Зокрема, у 2017-2019 рр. брала участь у археологічному вивченні Салтово-маяцької культури у с. Верхній Салтів, а у 2018 р. була волонтером Інституту археології НАН України: досліджувала Ольвію – пам’ятку античного часу.

– Альоно, плануєш працювати за фахом?

– Точно знаю, що майбутнє хочу пов’язати зі своєю спеціальністю. Навіть зараз я вже працюю за фахом: викладаю історію у Харківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №132. Так вийшло, що моє головне захоплення стало моєю майбутньою професією. Але, окрім осягання таємниць минулого, мене також цікавить музика, гра на гітарі. Під час навчання для мене було найскладнішим планувати свій час, бо хочеться встигнути все й одразу. Також важким для мене є прокидатися вранці. Я – сова, і полюбляю працювати вночі. Ще одну мою проблему можна назвати двома словами – «дедлайни горять», адже відкладаю все на останній момент. Університетське життя принесло мені багато гарних спогадів. Найяскравіші - археологічні розкопки. На моєму факультеті багато прекрасних викладачів. Своїм наставником вважаю Оксану Анатоліївну Ручинську, мого наукового керівник та куратора студентського наукового гуртка, старостою якого я. Оксана Анатоліївна – приклад сильної жінки-науковця, яка може бути одночасно суворим наставником, але й добрим вчителем.

Каразінський –  моя Alma Mater –  дуже гарна платформа для пошуку споріднених душ, це місце, де ти можеш розкрити всі свої таланти на повну, де ти стаєш ОСОБИСТІСТЮ.

К. ТАРАСЕВИЧ.