П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Карантин

 

У журналіста

…Журналіст – вічний учень. Журналіст ніколи не буває у відпустці. Журналіст працює навіть вночі, не те що на карантині. Журналістом бути одночасно складно, відповідально, але й дуже цікаво. Такий Кодекс нашої професії: постійно знаходитися у стані обмірковування нових ідей для статей, у відшукуванні, редагуванні та подачі своїм споживачам інформації. Інформації, а не фейків. Ще ніколи в історії людства інформація не відігравала ТАКОЇ визначальної ролі у житті суспільства! І вночі мозок думає, ЯК, ЧОМУ, НАВІЩО??? Як висловити думку і донести її, які деталі висвітлити, щоб інтерв’ю, стаття, репортаж були до смаку… А ще для УНІВЕРСИТЕТСЬКОГО читача!

У “Харківському університеті” моя робота не припиняється ні на мить. Навіть зараз, коли я та вся наша редакція сидимо на карантині, ми працюємо, а номери газети виходять вчасно. Журналіст — це спосіб життя. Наше життя є потрібною колективу працею, бо в будь-якій буденній ситуації ми знаходимо нову тему для матеріалів. Тепер моє місце роботи вдома. Тут я дистанційно спілкуюся з героями моїх майбутніх праць, тут складаю план матеріалів, тут пишу. А це дійсно складно, бо немає можливості спілкуватися з людьми наживо, бачити їхні очі та емоції . Так, ми працюємо над наступними номерами: найкращі школи Харкова, які увійшли до ТОП-100 кращих у державі. Я, особисто повернулася до теми “робітфаку”, випускники якого є живою історією нашого університету. Дні народження факультетів – адже у 2020-му аж три факультети відзначають свої ювілеї, «круглі дати». Якою вона буде – нинішня «карантинна» сесія? ….

Найбільша нагорода для мене - відчуття, що мою роботу цінують. Коли я вручаю газети університетській громаді, коли мені дякують, щиро вітають, повідомляють, замовляють... Коли до редакції приходять студенти та працівники університету та прохають відшукати попередні номери, щоб повернутися до надрукованого, коли пропонують теми… Коли до редакції надходять листи іздалеку. Коли ветерани праці просять висилати їм газети поштою додому... Все це надихає. І на карантині! Бо карантин завершиться, життя продовжується. Університет живе, а нам своє робити! Університет повернеться у своє русло, знову наповниться галасливими студентами, знову розпочнуться пари. А я повернуся до рідної редакції. Вже НАЖИВО знайомитися із новими цікавими людьми Альма-матер, і розповідатиму вам, нашим читачам, про них. Ми завжди працюємо для вас!

Анна УДНІКОВА, другокурсниця відділення журналістики, кореспондент.