Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

14-річний фізтехівець Віталій ЛІСОВСЬКИЙ

ВІД РЕДАКЦІЇ. Продовжуємо розповідати про юних першокурсників Харківського університету. Цього року на фізико-технічний факультет вступив 14-річний юнак Віталій ЛІСОВСЬКИЙ, який є ,певно мірою, продовжувачем родинних традицій.
Батько Віталія, В.А. Лісовський професор на фізико-технічному факультеті нашого університету, а тепер син проявляє свій потяг до науки. До школи хлопець пішов в п'ятирічному віці, але він був вже на 100% підготовлений завдяки своїй мамі, тож, як зізнався наш герой робити йому там було нічого і він шкодив, вчителька за це гнівалася і запропонувала перевести його в інший клас, хтось жартома сказав, що можна і в другий. Загалом, так і сталося. Віталій склав певні іспити і його прийняли до другого класу посеред навчального року 18 січня, а далі було все як зазвичай.
Школу хлопець закінчив гарно, найнижча оцінка в атестаті 9, брав участь в олімпіадах постійно, найкращий результат – друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з географії. Прохідний бал за результатами ЗНО склав 788,5 балів. За словами Віталія вчитися в університеті досить складно, але все ж цікавіше, ніж у школі: «Тут все дуже добре пояснюють і завжди відповідають на твої питання, якщо тобі не зрозуміло. Все ж я очікував більш складного навчання». З одногрупниками ладнає відмінно, вони завжди раді допомогти та з ними є про що поговорити: «Гадаю, мій вік не особливо впливає на відносини з ними, хоча деякі і досі не знають скільки мені років». Хлопця цікавлять науки, але він вбачає саме в фізиці найбільшу перспективу для відкриття чогось нового. Окрім наук, з шести років має серйозне захоплення музикою, закінчив музичну школу та вміє грати на фортепіано та акордеоні.
Завдання на найближчий час першокурсник ставить одне: успішно навчатися, але в подальшому хоче займатися серйозною наукою.


В. ДЕНИСЕНКО, наш студкор.