Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Спорт

Попереду багато роботи,  планів….

ВІД РЕДАКЦІЇ: 26 лютого 2020 року  відбулося урочисте відкриття нової боксерської зали в Спорткомплексі «Каразінський». Прокоментувати подію погодився директор спорткомплексу ЛУГОВСЬКИЙ Сергій Іванович, заслужений тренер України, майстер спорту з дзюдо, самбо та греко-римської боротьби, підготував чимало відомих чемпіонів світу та Європи.

Сергій Іванович не тільки розповів про будівництво зали, але й провів екскурсію. Я на власні очі змогла побачити професійний  ринг, випробувати підлогу, на якій дійсно приємно та безшумно можна потренуватися. Також ми подивилися тренажерну залу, яка була відремонтована у 2019 році та залу для конференцій з якої дуже гарний огляд на футбольне поле.

Не звертаючи уваги на те, що Сергій Іванович вже не тренує, а займається спортом виключно для підтримки здоров`я, він виглядає дуже спортивним та життєрадісним. Каже, що обожнює спорт і ніколи не перестане займатися плаванням та катанням на лижах. Також спортсмен порадив пити більше води і частіше посміхатися!

ЛУГОВСЬКИЙ Сергій Іванович, директор Спорткомплексу «Каразінський»:

– Зал знаходився в незадовільному стані, особливо підлога, через що спортсмени отримували травми. Треба було робити капітальний ремонт. Ректор із задоволенням нас підтримав, дуже вдячні йому за це. До речі, Віль Савбанович любить цей вид спорту і раніше займався боксом професійно. Ректор був чемпіоном області! Перед тим як почати будівельні роботи ми вислухали побажання тренерів та  боксерів. Як каже один з наших професійних спортсменів Ярослав Харциз: "Спортивна зала – другий дім», тому все робилося як для себе. По-перше, ми замовили спеціальне, спортивне покриття на підлогу для того, щоб взуття не ковзало й хлопці не травмували меніски. По-друге зробили сучасне освітлення. Також замінили склопакети та вхідні двері, провели якісний ремонт стін. По-третє закупили новий ринг та боксерський інвентар. В результаті з'явився гарний, сучасний зал боксу. Всі оцінили нашу роботу на відкритті. Хочу додати, що в цьому непростому процесі активно допомагали: студентська рада, співробітники спорткомплексу, проректор Удод А.М. та інші. Спільними зусиллями у нас вийшло!  Вірю, що це не остання перемога. Спорткомплекс потребує капітального ремонту: великий та малий ігрові зали з неякісною підлогою, яку латаємо самі. Робимо усе що в наших силах.  Жіночий душ так і не відремонтовано, його повинні були зробити разом з боксерською залою, але, на жаль, не вистачило коштів.

– Задоволені роботою?

Так. Є відчуття задоволення від виконаної роботи. У цьому залі спортсменам приємно та комфортно займатися улюбленим спортом. Вже не соромно проводити змагання, запрошувати спортсменів з інших міст. Попереду ще багато роботи, багато планів.

Юлія БРЕЖНЄВА.