Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Мить. Березень 2020

Педіатричний симпозіум

ВІД РЕДАКЦІЇ: На медичному факультеті пройшов міжнародний науковий симпозіум «Інноваційні технології та мультидисциплінарні аспекти у роботі сучасного лікаря», в якому взяли участь 129 лікарів місцевих лікарень і поліклінік, наукові співробітники  та студенти.

«Мета заходу – міжфакультетська і міжгалузева співпраця, визначення напрямів діяльності медичних спеціалістів першої ланки (лікарів у поліклініках і лікарнях, зокрема сімейних лікарів) у зв’язку з медичною реформою. Також обговорювали дію токсичних речовин, трансформацію лікарських засобів в організмі, побічні ефекти, намагалися відійти від класичного обговорення проявів хвороб до аналізу фонових станів, їх причин, серед яких, наприклад, розповсюдження шкідливих звичок. Наша кафедра підготувала доповіді про йод, вітамін Д, методи корекції дефіциту цих речовин, а також про пелюшкові проблеми малюків», – розповідає Наталія Станіславівна ШЕВЧЕНКО, завідувач кафедри педіатрії №2 Каразінського університету. Увагу присутніх привернули доповіді запрошених гостей: доктора медичних наук, завідуючого кафедрою клінічної фармакології і токсикології Аріельського університету Г. Корена на тему дитячих отруєнь,  доцента І. І. Шевцова із Харківського фармацевтичного університету про покращення контролю бронхіальної астми у дітей, доцента І. І. Кубарєвої щодо вартості медичної допомоги дітям та інших. На факультеті такий захід влаштували вперше, у планах – проводити регулярно.

Н. ВОЛНА