Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Підкорення Північного

Робота – другий дім

ВІД РЕДАКЦІЇ. Лариса Володимирівна ДЕМЕНКО працює в університеті з 2005 р. на посаді коменданта. За її допомогою Північний корпус став таким, який є нині. Під її керівництвом працюють 22 особи. Колектив  дружній. А всього в Північному  працюють чотири коменданти.


- У Каразінському університеті  я працюю вже 15 років. І почуваю себе тут затишно, просто, як вдома. – розповідає жінка - У мої обов’язки входить не лише складання службових записок чи перевірка загального порядку корпусу як всередині, так і зовні. Два роки тому ми висадили нові яблуні біля корпусу. Ранетки плодоносили вже минулого року, тож у 2020 чекаємо на ще кращий урожай. Намагаюся  для своїх колег бути  і другом, і психологом. Вважаю, що з кожним потрібно щиро поговорити і тоді негаразди минуть. У колективі ми підтримуємо один одного, якщо у когось проблеми, то намагаємося допомогти їх розв’язати. Також звертаємося до профкому, там ще жодного разу не відмовили, завжди надають моральну та фінансову підтримку.

- Які зміни в університеті найбільше запам’яталися за період Вашої роботи?

- Як  покращав Північний корпус! Проведено низку ремонтів, адже коли ми заїжджали сюди, то застали приміщення у страшенному занедбанні. Навіть розетки були вирвані зі стін, побиті мармурові сходи. Нині все відбудували. Каразінський йде в ногу з часом! Університет впроваджує новітні технології, підтримує престиж. З останнього варто згадати про відкриття симуляційного центру.

- Які університетські заходи полюбляєте відвідувати?

- Часто відвідую виставки в Художній галереї імені Генріха Семирадського, ходимо з молодшою донькою Софією до НЦ «ЛандауЦентр», була на відкритті симуляційного центру. На новорічній виставці дитячих поробок із Софією вибороли призове місце, за що отримали невеличку премію. До речі, моя старша донька Христина закінчила факультет РБЕКС з червоним дипломом. А Софія мріє вступити на наш медичний факультет. Вона хоче допомагати людям. Зараз їй 9 років, любить досліджувати природу та вивчає анатомію людини. Коли приходить до мене на роботу, то обожнює спілкуватися з колегами.

- Які маєте хобі?

- Моя робота – це і є хобі! Кожного дня йду сюди з задоволенням і повертаюся додому з посмішкою. Дуже люблю куховарити, доньки також допомагають мені. З молодшою Софійкою ліпимо манти та печемо торти, макові рулети. У родині навіть є новорічна традиція: готувати пельмені для всіх гостей.

- Що для Вас означає слово «щастя»?

- Мирне небо над головою, здоров’я рідних, саморозвиток, взаєморозуміння та взаємодопомога.

Карина БОНДАР.