П'ятниця, квітня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Профспілка діє!

«Працюватимемо, щоб наша класика випереджала час»

ВІД РЕДАКЦІЇ: 13 лютого на звітно-виборній конференції первинної профспілкової організації студентів, аспірантів і докторантів новою головою Профспілки обрано Дар’ю БОРТНИКОВУ. Про плани нової команди організації дізнаймося із інтерв’ю.


–        Даріє, які враження від конференції?

– Мотивація та натхнення переповнюють! Звітно-виборчу конференцію ми почали зі звіту про роботу профкому, в команді якого я брала участь впродовж всієї каденції. Потім делегати обрали новий склад профкому, до якого увійшли керівники профспілкових організацій студентів факультетів, та голову профспілки. Делегати становлять певну частку профспілки, цього разу квота представництва була один делегат на 40 членів профспілки. Ми намагаємося, щоб представництво було максимально рівнозначним, що складно досягти, бо на деяких факультетах 150 студентів у профспілці, а на деяких – близько тисячі. Цього разу було обрано 227 делегатів, з яких конференцію відвідали 185: хтось не зміг прийти за станом здоров’я та через навчання.

Як Ви сприйняли нову посаду?

– Я продовжую працювати з командою, яку створили ми з Сергієм МАХНОВСЬКИМ, тому, на щастя, без труднощів. Пройшли деякі зміни, але вони не мають бути критичними для членів профспілки, бо колектив залишився і ми ще попрацюємо разом!

Хто буде Вашим заступником?

– Я не матиму заступників. Ми оновили структуру обравши координаторів з п’яти напрямів: 1) культурно-масові та спортивні заходи, 2) соціально-економічні питання (профспілкові виплати, оздоровлення, пільговий проїзд), 3) житлово-побутова робота (гуртожитки, субсидії), 4) інформаційна робота, 5) профспілковий проект «Karazin Student’s Card». Ми будемо великою командою реалізовувати роботу за напрямами.

Які маєте плани?

– Найближчім часом закінчуватимемо кампанію з оформлення Е-тікетів. Уже близько 6500 студентів їх отримали, ми продовжуємо роботу, щоб охопити якомога більше студентів, близько 87-90%. Окрім цього, плануємо розвивати наш проєкт «Karazin student’s card», щоб студенти могли економити не лише на вартості проїзду, а й на розвагах. Ми співпрацюємо з близько 100 закладами: театрами, кафе, медичними установами. Намагаємось охопити всі сторони студентського життя поза університетом. Нещодавно спілкувались із головним режисером Каразінського студентського театру Лілею Петренко, домовилися організувати виставу для наших студентів, бо каразінці полюбляють театр і часто пропонують більше сприяти культурним заходам. Налагоджуємо співпрацю з компаніями по питанням працевлаштування студентів у спільному проекті з Навчальним центром практичної підготовки і працевлаштування. Сподіваємося нарощувати цей напрям.

Навесні традиційно проходять Кубки профкому. Вже відбувся кубок із волейболу. Плануємо кубок із кіберспорту провести в Karazin Student Hall, де раніше цей захід ще не влаштовували. Цього року хотілось би додати нові кубки, головне, щоб на це були сили і бажання членів профспілки.

Ми посилимо роботу з наших класичних напрямів і намагатимемось, щоб наша класика випереджала час!

Бажаємо Дарії Олександрівні натхнення та здійснення планів!

В. НАДІЯ.