Субота, квітня 20, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Нам надійшов лист

Благодійний Фонд
фізтехівців та його  шанувальників прозвітував про свою діяльність у 2019 р.

Як ми Вам уже розповідали,  "Благодійний Фонд Випускників Фізико-Технічного Факультету Харківського Університету" існує вже понад п’ять років. За цей час десятки випускників фізтеху по всьому світу долучились до благодійних програм,  спрямованих на розвиток матеріально-технічної бази факультету, енергозбереження, підтримку студентів факультету та обдарованих старшокласників, розширення набору на фізтех.  100% пожертвувань йдуть на досягнення статутних цілей. Сумарні пожертвування за 2019 рік склали 347 280.00 грн.

За минулий 2019 Фонд придбав дві мікрохвильові печі до лаунжа, аби студенти встигали підігріти свої бутерброди в обідню перерву, чотири сушарки для рук в туалетах навчального корпусу,  двічі заправлено картридж у принтері бібліотеки ФТФ, штори ПВХ до актового залу ФТФ. Проведено капітальний ремонт к. 302 гуртожитку № 6, відремонтовано доріжку, що веде від селища П’ятихатки до корпусу ФТФ. Сім місяців професійний програміст займався поширенням рекламних матеріалів про ФТФ у соціальних мережах, чотири рази було розміщено рекламні оголошення про ФТФ у районній газеті Кіровоградської області, виготовлено ручки, блокноти, календарі з логотипом ФТФ для поширення серед учасників олімпіад і турнірів юних фізиків, а також раціоналізаторів і винахідників.

За підтримки канадської благодійної організації Kohorta придбано приладдя для кабінетів фізики чотирьох шкіл: ХФМЛ № 27, ліцею №1 імені Івана Франка м. Дрогобич,  спеціалізованої школи № 62 м. Харків, Нижньотеплівської ЗОШ Станично-Луганського району Луганської області, Авдіївської ЗОШ № 7 Авдіївської міської ради Донецької області.

Виготовлено та встановлено на корпусі ФТФ пам’ятний знак випускнику ФТФ 1985 року Ігорю Толмачову, який загинув від вибуху під час мирної ходи 22.02.2015 р.

Сплачено (протягом року) благодійну стипендію трьом студентам фізтеху з числа соціально незахищених категорій.  Висновок нашої діяльності дуже позитивний: Фонд за підтримки випускників працює на те, щоб ФТФ був найкращим місцем для навчання і роботи. Віримо, що випускники фізтеху продовжать нас підтримувати і в наступному році.

Проф. І. ГІРКА, член-кореспондент НАН України, директор ННІ «Фізико-технічний факультет».