Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Із перших вуст

 

Нова аудиторія

ВІД РЕДАКЦІЇ. У грудні була розрізана червона стрічка на відкритті нової комп’ютерної аудиторії — Центру комп’ютерного тестування й інтерактивного навчання на факультеті комп'ютерних наук. Велика аудиторія на 25 комп’ютерів забезпечуватиме якісне навчання та тестування і студентів, і викладачів.

Разом декан факультету комп’ютерних наук ЛАЗУРИК Валентин Тимофійович та ректор університету БАКІРОВ Віль Савбанович перерізали ту стрічку. Аудиторія 118 з новим якісним ремонтом. Сьогодні розмова з перших вуст із Валентином Тимофійовичем про завдання цього Центру-аудиторії та про його роль в загальній Стратегії розвитку університету.

Які можливості дає ця аудиторія?

— Почну трохи здалеку. У Стратегії розвитку університету були закладені 40 великих проектів, і один з них називається “Інформаційно-комп’ютерна компетентність викладачів”. Це означає, що всі педагоги, які знаходяться на всіх факультетах нашого університету повинні мати не менші знання, ніж молодь, що постійно користується мобільними та комп’ютерами. Щоб не було розірваності між мовою та взаємопорозумінням старшого покоління й сучасного. Фактично, ми іноді не розуміємо один одного. І це усунути покликаний даний проект.

Я керівник даного напрямку. Маємо чіткий план дій. Одним із елементів реалізації плану є ця комп’ютерна аудиторія. Функція студентського навчального процесу в неї друга чи третя. Перша й основна задача — тестування всіх педагогів нашого університету за спеціальними програмами й інтерактивне навчання сучасним азам інформатики. А педагогів дві з половиною тисячі. Зараз ми тестуємо викладачів нашого факультету, і навіть їх потрібно підтягнути в комунікаційному плані. Є ще один проект, який стосується компетенції випускника Каразінського, що пов’язано з комп’ютерно-інформаційною освіченістю. Техніка тут вся сучасна й компактна: маленькі блоки живлення, монітор, клавіатура й мишка. Це все. Швидко, компактно, зручно. Це найсучасніший центр.

Як довго ви чекали на аудиторію?

Ремонт, комплектація обладнання, запуск програмного забезпечення, проведення попередніх апробацій — все це зайняло приблизно 9 місяців. Почалося від затвердження Стратегії на початку року, а сама аудиторія була запущена нещодавно.. Дуже вдячні адміністрації університету на чолі із ректором Вілем Савбановичем. Адже саме ректор університету зміг запустити такий грандіозний проект як Стратегія розвитку університету. Він узяв під жорсткий контроль процес. Усе виповнено чітко і за планом. Також дякуємо службам: служба В. С. Пахаренка — це ті люди, які дійсно якісно зробили все. Служба, що пов’язана з поставкою обладнання. Зокрема це О. Л. Шило, А.М.Удод.

Цей центр — результат спільної праці великої кількості людей. Уже зараз він почав виконувати свої функції з навчання та тестування. Дякуємо

Д. АНЮТА, наш спецкор.