Вівторок, березня 19, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Дошка Пошани

Стипендія Верховної Ради України

Щиро вітаймо Олександра КАШАБУ, третьокурсника фізтеху, із призначенням йому стипендії Верховної Ради України на І семестр 2019-2020 навчального року. Спеціальність прикладна фізика. Олександр випускник Харківської спеціалізованої школи I–III ступенів № 162 Харківської міської ради Харківської області переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «фізика», 2019 рік. Олександр отримуватиме стипендію Верховної Ради України у 2019–2020 навчальному році.

І виходить, і подобається!

ВІД РЕДАКЦІЇ. Мені завжди здавалося, що всі студенти, які отримують спеціальні високі нагороди, навчаються за програмами обміну, все встигають у навчанні та університетському житті, то надлюди. А сьогодні мені випала можливість поспілкуватися саме з таким студентом. У грудні 2019 р. Олександру КАШАБІ, третьокурснику фізико-технічного була призначена стипендія Верховної Ради України. Тільки у цьому році він посів перше місце у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з фізики та разом командою “УльтраФіолетоваКатастрофа” отримав диплом ІІІ ступеня на 18 Всеукраїнському студентському турнірі фізиків. А ще він встигає займатися науковою роботою, бути головою Студентського наукового товариства факультету.

- Стипендія Верховної ради це що для тебе?

- Стипендія Верховної Ради це символічне визнання моєї праці минулих двох років: олімпіади, турніри, організація заходів для школярів, громадська діяльність на факультеті. І все разом зіграло свою роль. Олімпіади і турніри - то взагалі окремий світ зі своїми правилами. Ще зі школи я брав участь в олімпіадах з хімії, фізики, математики. Це приємне відчуття процесу від моменту, коли роздали умови, і до здачі своєї роботи. Друга важлива і приємна річ - результат. Я й сам був у шоці, коли отримав перше місце. Ще цікава олімпіадна специфіка. Наприклад, всеукраїнську олімпіаду з фізики проводили в м. Дрогобич, що вже додає неймовірну кількість колориту й випробувань в і так нелегку справу написання олімпіади. Ти маєш боротися не тільки з задачами, а й з дійсністю, яка оточує тебе. Та тим не менш, захід коштує всього.

Які подальші плани?

– Олімпіади та турніри – це, по суті, гра, ними цікаво займатися. Але вічно грати не вийде, тож зараз я почав займатися науковою діяльністю. Дуже хотілося б пов’язати свої плани з прекрасним Харковом, Каразінським університетом. З одного боку, і виходить, і подобається. З іншого, існує багато тем, які хотілося б вивчати.

Аня УДНІКОВА.