Четвер, березня 28, 2024

Загальноуніверситетська
газета
№ 7 (4016)
вівторок 8 квітня
2014 р.

З 1 січня 1817 р. Харківський університет видавав "Харьковские известия", з 8 квітня 1927 р. - "Робітник освіти", з 15 грудня 1928 р. - "Іновець", з 1 січня 1930 р. - "За нові кадри", з 1 січня 1936 р. - "За більшовицькі кадри", з 1 січня 1947 р. - "Сталінські кадри", з 1 січня 1957 р. - "Харківський університет" (вперше номер з такою назвою з'явився 19 грудня 1945 р.).

Газета нагороджена Почесною грамотою Державного комітету у справах преси, телебачення та радіомовлення України.

Трибуна декана ФКН

ФАКУЛЬТЕТ КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК

Факультет готує висококваліфікованих розробників програмного забезпечення, програмістів, системних аналітиків і адміністраторів, фахівців в галузі комп'ютерних наук та інформаційних технологій, кібербезпеки, комп'ютерної інженерії, автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій, використання інформаційних технологій в експериментальних дослідженнях та комп’ютерному моделюванні.

У структурі факультету п’ять кафедр: «Моделювання систем і технологій», «Теоретичної та прикладної системотехніки», «Безпеки інформаційних систем і технологій»,  «Електроніки та управляючих систем», «Штучного інтелекту та програмного забезпечення».

Факультет готує фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» (термін навчання 4 роки) за наступними спеціальностями:

- 122 «Комп’ютерні науки» освітня програма «Комп’ютерні науки» - ліцензований обсяг 100 осіб денна форма навчання та 30 осіб заочна форма навчання; за державним замовленням – 70 осіб.

- 123 «Комп’ютерна інженерія» освітня програма «Комп’ютерна інженерія» - ліцензований обсяг 50 осіб денна форма навчання та 10 осіб заочна форма навчання; за державним замовленням – 18 осіб.

- 125 «Кібербезпека» освітня програма «Кібербезпека» - ліцензований обсяг 60 осіб денна форма навчання; за державним замовленням – 55 осіб.

- 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» освітня програма «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані  технології» - ліцензований обсяг 30 осіб денна форма навчання; за державним замовленням 25 осіб.

Факультет готує фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» (термін навчання 1 рік та 4 місяці) за наступними спеціальностями:

- 122 «Комп’ютерні науки» освітня програма «Інформаційні управляючі системи та технології» - ліцензований обсяг 40 осіб денна форма навчання та 10 осіб заочна форма навчання.

- 123 «Комп’ютерна інженерія» освітня програма «Комп’ютерна інженерія»- ліцензований обсяг 35 осіб денна форма навчання та 5 осіб заочна форма навчання.

- 125 «Кібербезпека» освітня програма «Безпека інформаційних і комунікаційних систем» - ліцензований обсяг 60 осіб денна форма навчання.

- 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» освітня програма «Комп'ютеризовані системи управління та автоматика» – ліцензований обсяг 25 осіб денна форма навчання та 5 осіб заочна форма навчання.

Перелік конкурсних предметів (базовий рівень):

-  Українська мова та література: ваговий коефіцієнт–0.3, мінімальна кількість балів – 110;

-  Математика: ваговий коефіцієнт – 0.4, мінімальна кількість балів – 110;

-  Іноземна мова (англійська, французька, німецька) або фізика: ваговий коефіцієнт – 0.2, мінімальна кількість балів – 110;

Ваговий коефіцієнт атестату про повну загальну освіту – 0.1.

В основі факультету лежить математична та фізична школи Харківського національного університету. Факультет має тісні зв’язки з провідними вітчизняними та зарубіжними ІТ- фірмами, що дає можливість в реальних умовах поряд з класичною університетською освітою отримувати практичні навички.  Випускники факультету комп’ютерних наук затребувані всюди.

Проф. В.  ЛАЗУРИК, декан ФКН.